0
Δημοσιεύτηκε 31 Αυγ 2013, 13:47   /   ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 
 

Έτοιμα να λειτουργήσουν τα δημόσια ΙΕΚ και τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας

dimosia iek ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΕΚ Έτοιμα να λειτουργήσουν τα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.ΙΕΚ)  και τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) μετά την υπογραφή από τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου των αποφάσεων  για την παράταση της θητείας των διευθυντών των Δ.ΙΕΚ,  που  έληγε στις 30.8.2013,  καθώς και της ανανέωσης των αποσπάσεων των διευθυντών και καθηγητών στα ΣΔΕ.

Τα Δ.ΙΕΚ και τα ΣΔΕ ξεκινούν τη λειτουργία τους αμέσως, με την έναρξη της νέας σχολική χρονιάς, την ερχόμενη εβδομάδα. Ο αρμόδιος Υφυπουργός για θέματα Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τα Δ.ΙΕΚ και τα ΣΔΕ είναι πανέτοιμα να λειτουργήσουν για την εκπαιδευτική περίοδο 2013 – 2014. Ο θεσμός της μη τυπικής εκπαίδευσης στην χώρα μας θωρακίζεται ακόμα περισσότερο και αναβαθμίζεται  παρέχοντας ποιοτικές και πιστοποιημένες σπουδές.  Με τις αποφάσεις που λαμβάνουμε οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν πλέον να καταρτίζονται εντελώς δωρεάν από τα Δ.ΙΕΚ  της χώρας, ενώ σύντομα θα ανακοινωθούν και οι προσφερόμενες ειδικότητες που θα εμπλουτισθούν και με νέους κλάδους.
Σταθερός μας προσανατολισμός ήταν και συνεχίζει να  αποτελεί η αναβάθμιση όλων των δημόσιων δομών εκπαίδευσης και κατάρτισης, η δημόσια δωρεάν Παιδεία στον τόπο μας.


Niki Giannoulidou

 
Niki Giannoulidou