0
Δημοσιεύτηκε 13 Σεπ 2020, 19:03   /   ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 
 

“Καλή Σχολική Χρονιά” από τη Δήμαρχο Στυλίδας

P1270920

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αγαπητά μου παιδιά

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

Αγαπητοί μου συνάδελφοι εκπαιδευτικοί

Η αυριανή ημέρα είναι μια ξεχωριστή ημέρα, καθώς σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Με την εμπειρία της εκπαιδευτικού γνωρίζω ότι για κάθε αρχή σχολικής χρονιάς ανοίγει και μια νέα σελίδα, με φιλόδοξα σχέδια, νέους σχεδιασμούς, όνειρα και ελπίδες για την κατάκτηση της γνώσης. Από αύριο γονείς και κηδεμόνες εμπιστεύονται στην πολιτεία και στους εκπαιδευτικούς ότι πολυτιμότερο έχουν, τα παιδιά τους.

Αναγνωρίζω ότι φέτος η έναρξη της σχολικής χρονιάς πραγματοποιείται κάτω από δύσκολες και σύνθετες συνθήκες λόγω της πανδημίας και των μέτρων ασφαλείας που όλοι καλούμαστε με συνέπεια να εφαρμόσουμε. Πρόκειται για μια νέα εμπειρία, όπου η αρμονική συνεργασία αποτελεί το κλειδί για την επίτευξη του μέγιστου δυνατού αποτελέσματος, που είναι η ασφαλής, με αρχές και αξίες διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας.

Αύριο παιδιά, είναι η πρώτη μέρα που έρχεστε στο σχολείο και για τους μικρότερους από εσάς η πρώτη φορά. Να ξέρετε ότι το σχολείο είναι μια μεγάλη αγκαλιά και είναι εδώ για να σας δώσει τις γνώσεις, τα εφόδια και τις δεξιότητες που χρειάζεστε για να ανταποκριθείτε στις προκλήσεις της εποχής μας και να χτίσετε το μέλλον σας. Και είναι σίγουρο ότι όλοι μπορείτε να τα καταφέρετε.

Η αυριανή ημέρα όμως είναι ταυτόχρονα και η ημέρα των εκπαιδευτικών, των εξαιρετικά σημαντικών αυτών ανθρώπων που φέρουν τη βαριά ευθύνη της εκπαίδευσης και της αγωγής των μελλοντικών πολιτών. Πιστεύω ότι το μαγικό δέσιμο της σχέσης γονέων, και κηδεμόνων, μαθητών και εκπαιδευτικών, καθώς και η προσήλωση του καθενός στους κανόνες ασφάλειας και στο καθήκον θα φέρει το ποθούμενο αποτέλεσμα που είναι η καλλιέργεια των δεξιοτήτων, η ανάπτυξη της προσωπικότητας, η κατάκτηση της γνώσης.

 

Σας εύχομαι μέσα από την καρδιά μου

Καλή Σχολική Χρονιά με Υγεία!

Με αγάπη και αίσθημα ευθύνης

 

                                                                                              Η Δήμαρχος Στυλίδας

                                                                                                Βιργινία Στεργίου


Niki Giannoulidou