0
Δημοσιεύτηκε 12 Οκτ 2012, 07:21   /   ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 
 

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τη μεταφορά των μαθητών επιχειρεί να επιλύσει το υπουργείο Εσωτερικών, καταθέτοντας στη Βουλή το σχέδιο νόμου «Κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου Μεταφοράς Μαθητών, για το σχολικό έτος 2012-2013, μεταφορά αρμοδιότητας στις περιφέρειες και άλλες διατάξεις».
Με το σχέδιο νόμου ρυθμίζονται τα εκκρεμή ζητήματα που αφορούν στη μεταφορά των μαθητών και κυρίως μεταφέρεται οριστικά η αρμοδιότητα από τους δήμους στις περιφέρειες.
Παράλληλα, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη, καταβάλλονται 14.000.000 ευρώ στις περιφέρειες της χώρας και 3.000.000 ευρώ στους δήμους για την αποπληρωμή οφειλών προς τους μεταφορείς (τον περασμένο Σεπτέμβριο είχαν δοθεί ακόμη 22 εκατ. ευρώ από το υπουργείο), ενώ η επόμενη καταβολή οφειλομένων έχει προγραμματισθεί για το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.
Σε σχέση με το ύψος των χρημάτων που δίνονται ανά Περιφερειακή Ενότητα και προκειμένου να υπάρχει απόλυτα δίκαιη κατανομή έχουν ληφθεί υπόψη τα απολογιστικά στοιχεία που διαθέτει πλέον το υπουργείο Εσωτερικών για την περίοδο ως τις 30.06.2012.
Με ευκαιρία την κατάθεση του νομοσχεδίου, ο κ. Στυλιανίδης δήλωσε ότι «η μεταφορά των μαθητών αποτελεί βασική υποχρέωση της Πολιτείας. Από την πρώτη στιγμή δώσαμε μάχη με το χρόνο για να προλάβουμε να είμαστε έτοιμοι στην αρχή της σχολικής χρονιάς παρά το γεγονός ότι ως τον Αύγουστο καμία διαγωνιστική διαδικασία Δήμου δεν είχε καταλήξει σε ανάδοχο και οι οφειλές προς τους μεταφορείς ξεπερνούσαν τα 140.000.000 ευρώ».
Τέλος, σημείωσε ότι «με την ψήφιση του σχεδίου νόμου και με την προσπάθεια που κάνουμε να είμαστε συνεπείς στη χρηματοδότηση του έργου της μεταφοράς είμαι βέβαιος ότι οι όποιες αρρυθμίες θα αποκατασταθούν».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Niki Giannoulidou