0
Δημοσιεύτηκε 27 Μάι 2018, 16:52   /   ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 
 

Ο συγγραφέας Διονύσης Λεϊμονής στο 2ο Δημοτικό Εχιναίων

Δ2

Με μεγάλο ενθουσιασμό μικροί και μεγάλοι, μαθητές-ριες όλων των τάξεων και παιδιά της «Βιβλιοφιλίας», προσκαλέσαμε τον συγγραφέα κ. Διονύση Λεϊμονή στο σχολείο μας και τον υποδεχτήκαμε την Παρασκευή 25 Μαΐου 2018. Μαζί συζητήσαμε για τα βιβλία του και ειδικότερα για «Το 17ο κιβώτιο» καθώς και για τη συνέχεια του, το πρόσφατα βραβευμένο «Τέταρτο αλογάκι».
Συζητήσαμε επίσης γενικότερα για τη συγγραφή, τη φιλαναγνωσία, τα δικά του αγαπημένα βιβλία, τα Παρθενώνεια γλυπτά, τους αρχαιολόγους και την ενάλια αρχαιολογία, απάντησε στις ερωτήσεις μας με προθυμία, μας έδειξε σχετικά βίντεο, του δείξαμε κατασκευές που εμπνευστήκαμε από τους ήρωες και τις θαλασσινές τους περιπέτειες στο «17ο κιβώτιο» και του χαρίσαμε αναμνηστικά…
Οι δικές μας αναμνήσεις από τη συνάντησή μας με τον κ. Λεϊμονή είναι γεμάτες από μια ατμόσφαιρα ζεστασιάς, αμεσότητας και φιλικής διάθεσης, εγκάρδια χαμόγελα και αγκαλιές και, κυρίως, πολλή αγάπη για τα παιδιά και για τα βιβλία που αξίζει να διαβάζουν!
Θα περιμένουμε με χαρά την επόμενη ευκαιρία να ξανασυναντηθούμε με έναν/μία συγγραφέα, διαβάζοντας πρώτα όσα ωραία βιβλία δημιουργεί η γνώση και η φαντασία των ανθρώπων.

Δ1 Δ3


Niki Giannoulidou