0
Δημοσιεύτηκε 10 Απρ 2014, 10:11   /   ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 
 

Ο Χρ.Σταϊκούρας για τη δημιουργία κτιριακών υποδομών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Παν. Θεσσαλίας(Δελτίο Τύπου)

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ20140410 145050 300x170 ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΩΝ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ
Βουλευτής Ν. Φθιώτιδας – ΝΔ
Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών

Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 10.04.2014

Από το Γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα, ανακοινώνονται τα εξής:

Στις αρχές Μαρτίου 2014 παρέλαβα από την Ομάδα Εργασίας, που είχαμε ορίσει από κοινού με τον Αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Φθιώτιδας, κ Θ. Στάικο, και το Δήμαρχο Λαμιέων, κ. Γεώργιο Κοτρωνιά, την Έκθεση που εκπόνησε σχετικά με την καταγραφή και την αξιολόγηση των διαθέσιμων λύσεων στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας, για τη δημιουργία κτιριακών υποδομών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στη συνέχεια, με τη συνδρομή του Συντονιστή της Ομάδας Εργασίας, Καθηγητή κ. Κώστα Τσαμαδιά, διερεύνησα την πρώτη από τις προτεινόμενες λύσεις (χώρος ΠΑΒΥΠ/ΜΕΡΥΠ).
Η διερεύνηση έγινε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στο Υπουργείο Οικονομικών.
Από τη διερεύνηση διαπιστώθηκε ότι το δυτικό μέρος της ΠΑΒΥΠ/ΜΕΡΥΠ, έκτασης 119 στρεμμάτων, αποτελεί ιδιοκτησία του Υπουργείου Οικονομικών.

Μετά από αλληλογραφία με τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας, κ. Αβραάμ Γούναρη, την οποία επισυνάπτω, κάλεσα τον κ. Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Καθηγητή κ. Μεσήνη, και το Δήμαρχο Λαμιέων κ. Κοτρωνιά, για να θέσω υπόψη τους τα δεδομένα και τις απόψεις μου για τα επόμενα βήματα.

Συγκεκριμένα, πρότεινα:

1ον. Να υποβληθεί αίτημα από τον κ. Πρύτανη προς το Υπουργείο Οικονομικών (Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας) για την παραχώρηση τεμαχίου 90 στρεμμάτων, ώστε άμεσα να αρχίσει η δημιουργία των κτιριακών υποδομών.
Προς το σκοπό αυτό έχει εγγραφεί για το 2014, σε ειδικό κωδικό του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, το ποσό των 3 εκατ. ευρώ.

2ον. Να υποβληθεί αίτημα από τον κ. Δήμαρχο προς το Υπουργείο Οικονομικών (Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας) για την παραχώρηση του υπόλοιπου τμήματος των 29 στρεμμάτων, ώστε να είναι άμεσα διαθέσιμα για τη δημιουργία υποδομών για τη λειτουργία κέντρου ερευνών υψηλής τεχνολογίας και καινοτομίας.
Προς αυτή την κατεύθυνση ήδη έχουμε αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες.

Μετά από γόνιμη συζήτηση, συμπέσαμε στα προαναφερθέντα βήματα.
Έχω την πεποίθηση ότι βαδίζουμε προς τη σωστή κατεύθυνση.

 


Niki Giannoulidou

 
Niki Giannoulidou