Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
Μυρμιδόνες Στυλίδας • Αθλητικός Σύλλογος MMA
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

ΟΛΜΕ: 914 τα κενά καθηγητών

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣΣυνολικά 914 κενά καθηγητών υπάρχουν σε Γυμνάσια και Λύκεια 41 Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΟΛΜΕ η οποία δήλωσε συστράτευση στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ. «Δεν θα σταματήσουμε τις κινητοποιήσεις όσο η πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας συνεχίζεται» ανέφερε χθες ο πρόεδρος της ομοσπονδίας κ. Θέμης Κοτσιφάκης. Η ΟΛΜΕ θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και στην απεργία που έχουν προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου.

Ειδικότερα, η ΟΛΜΕ υποστηρίζει ότι από τα 914 κενά καθηγητών τα περισσότερα είναι στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου (111), Αν. Θεσσαλονίκης (97), Ηλείας (93), Α΄ Αθήνας (57), Γ΄ Αθήνας (50). Σε αυτά τα κενά η ομοσπονδία δεν υπολογίζει τα κενά σε μουσικά σχολεία και τα σχολεία ειδικής αγωγής. Από την άλλη, η ομοσπονδία ανέφερε ότι οι δημόσιες δαπάνες για την περίοδο 2009-2013 μειώθηκαν κατά 33%. Ο προϋπολογισμός για την παιδεία, από 2,51% του ΑΕΠ το 2013 θα φτάσει στο 2,15% το 2016.

Συν 3 ώρες διδασκαλίας

Επίσης, η ΟΛΜΕ παρουσίασε έρευνα σύμφωνα με την οποία ο Ελληνας καθηγητής δουλεύει κατά τρεις ώρες την εβδομάδα περισσότερο από τους Ευρωπαίους συναδέλφους του. «Μετά και την πρόσφατη αύξηση του διδακτικού ωραρίου, ο Ελληνας εκπαιδευτικός εργάζεται στην τάξη κατά μέσο όρο 20,5 ώρες την εβδομάδα, τόσο στο Γυμνάσιο όσο και στο Λύκειο. Την ίδια στιγμή, ο αντίστοιχος μέσος όρος στις 25 από τις 27 χώρες της Ε.Ε. είναι 19,1 για το Γυμνάσιο και 18,4 για το Λύκειο. Οι χώρες της Ευρώπης τείνουν να μειώσουν τον εβδομαδιαίο διδακτικό χρόνο των εκπαιδευτικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Μόνο η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Ελλάδα έχουν αυξήσει τελευταία το διδακτικό τους ωράριο» ανέφερε η ομοσπονδία. Τέλος, στην Ελλάδα οι εκπαιδευτικοί εργάζονται 1.170 ώρες ετησίως ενώ ο μέσος όρος των χωρών του ΟΟΣΑ είναι 1.199 ώρες ετησίως.

http://news.kathimerini.gr

 

- Διαφήμιση -
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

- Διαφήμιση -
Stylida FM • Ραδιοφωνικός Σταθμός

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -