0
Δημοσιεύτηκε 15 Οκτ 2014, 10:06   /   ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 
 

Υπό κατάληψη από σήμερα το Λύκειο Στυλίδας

 ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΛΥΚΕΙΟ ΣΤΥΛΙΔΑΣΥπό κατάληψη τελεί από σήμερα το Λύκειο Στυλίδας .

Το stilida.com μίλησε με τους μαθητές του Λυκείου οι οποίοι είπαν ότι αναγκάζονται να σταματήσουν τα μαθήματά τους και να βάλουν λουκέτο στο σχολείο τους ως αντίδραση σε διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Οι λόγοι της κατάληψης όπως μας δήλωσαν είναι οι εξής:

 

1.Υπάρχει ελλιπής ενημέρωση σχετικά με το τι θα συμβεί με το νέο Λύκειο. Παιδεία-κατευθύνσεις και βιβλία δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί με αποτέλεσμα ο μαθητής της Α’ και της Β’ Λυκείου να μην έχει τη δυνατότητα να αρχίσει να προετοιμάζεται είτε για την επόμενη τάξη είτε για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

2.Δεν έχει ακόμη δοθεί ύλη στην Α’ και Β’ Λυκείου για τη Τράπεζα Θεμάτων.

3.Κάθε μαθητής της Α’ Λυκείου είναι υποχρεωμένος να πληρώσει από την τσέπη του 15 ευρώ για να παραλάβει τα βιβλία των Αγγλικών.

4.Υπάρχει ελλιπής καθαριότητα στο σχολείο.Συγκεκριμένα ,όπως μας δήλωσαν οι μαθητές,η καθαρίστρια έρχεται στο σχολείο τους από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι γιατί προηγουμένως πρέπει να βρίσκεται στον Παιδικό Σταθμό Στυλίδας.Αυτό έχει σαν συνέπεια να μην προλαβαίνει να καθαρίσει σωστά το σχολείο άρα τίθεται σε κίνδυνο η υγεία των μαθητών.Οι μαθητές αναγκάζονται να καθαρίσουν μόνοι τους ό,τι μπορούν π.χ. σήμερα που ξεκίνησε η κατάληψη τα παιδιά έχουν αναλάβει να καθαρίσουν το σχολείο.

Με τους μαθητές μίλησε το πρωί ο Διευθυντής του Λυκείου, ο Αντιδήμαρχος Στυλίδας κος Κ.Χριστοδούλου & η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων κα Μίτροβιτς.

Όπως ανακοινώθηκε στους μαθητές, τα μαθήματα που χάνουν λόγω της κατάληψης θα αναπληρωθούν, ενώ σε περίπτωση που η κατάληψη διαρκέσει ημέρες θα επέμβει ο εισαγγελέας ο οποίος θα ζητήσει ευθύνες από τους γονείς των παιδιών αφού τα ίδια είναι ανήλικα.

stilida.com

 


Niki Giannoulidou