Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2023
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

Ξεκινούν έργα άρδευσης και αντιπλημμυρικής θωράκισης στη Φθιώτιδα

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδότησε, δημοπράτησε και ήδη συμβασιοποίησε τα ακόλουθα έργα, τα οποία μπαίνουν στο στάδιο της υλοποίησης με στόχο την αποκατάσταση δικτύων άρδευσης και την αντιπλημμυρική θωράκιση οικισμών και περιοχών της Π.Ε. Φθιώτιδας:

 

  1. «Κατασκευή Διώρυγας Μεταφοράς Άρδευσης στην Τ.Κ. Λευκάδας Δήμου Μακρακώμης»,  προϋπολογισμού 56.600 ευρώ. Η συνολική προθεσμία για την εκτέλεση του έργου ορίζεται σε 3 μήνες.
  2. «Άρση προσχώσεων για την προστασία οικισμών του Δήμου Καμένων Βούρλων», προϋπολογισμού 70.000 ευρώ. Η συνολική προθεσμία για την εκτέλεση του έργου ορίζεται σε 2 μήνες.
  3. «Άρση καταπτώσεων και φερτών υλικών στο υδρολογικό δίκτυο Δ. Στυλίδας», προϋπολογισμού 70.000 ευρώ. Η συνολική προθεσμία για την εκτέλεση του έργου ορίζεται σε 2 μήνες.
  4. «Εργασίες για την αποκατάσταση προσβασιμότητας στα φράγματα συγκράτησης φερτών Στυρφακορέματος», προϋπολογισμού 60.000 ευρώ. Η συνολική προθεσμία για την εκτέλεση του έργου ορίζεται σε 2 μήνες.

Εκτός αυτών, συμβασιοποιήθηκε και ξεκινά η εκπόνηση της «μελέτης τμηματικής οριοθέτησης και διευθέτησης στις υδρολογικές λεκάνες των ποταμών της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Καμένων Βούρλων και εντός πόλεως Καμένων Βούρλων και Αγ. Κωνσταντίνου του Δήμου Καμένων Βούρλων», συμβατικής αμοιβής 26.172,33 ευρώ.

Μετά την υπογραφή των συμβάσεων κατασκευής και εκπόνησης μελέτης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Προχωρούμε την επόμενη περίοδο σε σημαντικές, σημειακές παρεμβάσεις για την αποκατάσταση δικτύων άρδευσης και γενικότερα για την αντιπλημμυρική θωράκιση οικισμών και περιοχών της Φθιώτιδας. Πρόκειται για έργα συνολικού προϋπολογισμού 290.000 ευρώ περίπου, μαζί με την εκπόνηση μελέτης οριοθέτησης και διευθέτησης ποταμών του Δήμου Καμένων Βούρλων».

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας Ηλίας Σανίδας τόνισε: «Δουλεύουμε στα φράγματα  Στυρφακορέματος, στο αρδευτικό δίκτυο της Λευκάδας του Δήμου Μακρακώμης, στο υδρολογικό δίκτυο της Στυλίδας για την αποκατάσταση ζημιών και για την προστασία οικισμών του Δήμου Καμένων Βούρλων. Παρεμβαίνουμε, όπου υπάρχουν ανάγκες και σε συνεργασία πάντα με τους Δήμους της Φθιώτιδας».

- Διαφήμιση -
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

Στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ju-Jitsu οι Μυρμιδόνες Στυλίδας

ΜΥΡΜΙΔΟΝΕΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ Πραγματοποιήθηκε στο Μαυροβούνιο  το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ju-Jitsu 2023 και ο Σύλλογος μας είχε την τιμή για συνεχόμενη χρονιά...
- Διαφήμιση -
Stylida FM • Ραδιοφωνικός Σταθμός

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -
Kalantzis Bros • Αποφράξεις - Μεταφορές Λυμάτων