0
Δημοσιεύτηκε 7 Μάι 2021, 15:35   /   ΦΘΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ
 
 

Δελτίο Τύπου του Λιμενικού Ταμείου Φθιώτιδας

Η Λιμενική Επιτροπή Φθιώτιδας, πιστή στην εκτέλεση των αρμοδιοτήτων της, έχει θέσει ως πρώτη προτεραιότητα την αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, με σκοπό την ανάπτυξη της περιοχής, μέσω της θάλασσας που αποτελεί «εθνικό πλούτο» για τη χώρα. Στα πλαίσια αυτής της στοχοθεσίας, γίνεται καθημερινή προσπάθεια για χρηματοδότηση μελετών και έργων.

Έτσι, κατέστη δυνατή η χρηματοδότηση του έργου «Μελέτη Επέκτασης Αλιευτικού Καταφύγιου Αγίου Κων/νου Φθιώτιδας» με το ποσό των 170.000€, μελέτη η οποία θα οδηγήσει σε σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές, μέσω των οποίων θα αυξηθεί η χωρητικότητα του ήδη υπάρχοντος αλιευτικού καταφυγίου, το οποίο λόγω της γεωγραφικής του θέσης τίθεται στα πλέον περιζήτητα λιμάνια της Φθιώτιδας, αλιευτικού και, κυρίως, τουριστικού ενδιαφέροντος.

Σε συνδυασμό με την κατασκευή του έργου του κυρίως Λιμένα που βρίσκεται σε εξέλιξη, γίνεται αντιληπτό πως οι Λιμενικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κωνσταντίνου αναβαθμίζονται ουσιαστικά και ποιοτικά, και σύντομα θα αποτελούν πρότυπα εγκαταστάσεων Πανελλαδικής εμβέλειας, ώστε η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας να περάσει σε νέα εποχή.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη για τη στήριξη τους, τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό και τον Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας κ. Αθανάσιο Καρακάντζα, οι οποίοι έχουν «αγκαλιάσει» τις προσπάθειες της Λιμενικής Επιτροπής Φθιώτιδας και συμβάλλουν ουσιαστικά στην κοινή μας προσπάθεια για την ανάπτυξη και εξέλιξη των λιμένων της περιοχής. Ιδίως για την περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου, θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Κ. Βούρλων κ. Συκιώτη για την πολύτιμη συνεργασία του.

Τέλος, δοθείσης της ευκαιρίας, θέλω να εκφράσω τη βαθιά μου εκτίμηση στα Μέλη της Λιμενικής Επιτροπής, κα. Λιμενάρχη Στυλίδας Παναγιώτα Παπακωνσταντίνου, κ. Δ/ντη Τελωνείου Στυλίδας Νικόλαο Κωνσταντίνου, κα. Αλεξάνδρα Νασοπούλου – Βεντούρη, κ. Δημήτριο Ρίζο, κ. Σουφλέρη Νικόλαο, κ. Άγγελο Μπαμπουκάκη, κ. Ιωάννη Λέλη, για την καθημερινή υποστήριξη και την εμπιστοσύνη τους σε αυτό το πολύ δύσκολο έργο που όλοι μαζί έχουμε αναλάβει, καθώς και στα στελέχη του Λιμενικού Ταμείου Φθιώτιδας για τη συνεργασία που έχουμε.

 

Μοχθούμε καθημερινά για το καλύτερο αποτέλεσμα, με σκληρή δουλειά,  και υπευθυνότητα.

Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Φθιώτιδας

                                                               Ευάγγελος Γ. Μπλούνας

 


Niki Giannoulidou