Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
Μυρμιδόνες Στυλίδας • Αθλητικός Σύλλογος MMA
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

Εγκρίθηκε επένδυση για νέο φωτοβολταϊκό στη Φθιώτιδα

Πράσινο φως έλαβε ακόμα μια επένδυση σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) στη χώρα και συγκεκριμένα για την εγκατάσταση και λειτουργία φωτοβολταϊκού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Φθιώτιδα.

Αναλυτικά πρόκειται για φωτοβολταϊκό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 199,9995 MW  στη θέση «ΚΑΜΑΡΙ-ΒΛΑΧΟΓΙΩΡΓΟΣ-ΡΕΔΙΖΑ ΡΕΜΑ-ΠΑΛΙΟΧΩΡΙΟ» του Δήμου Λοκρών στο Ν. Φθιώτιδας.

Το έργο έλαβε την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και οδεύει προς κατασκευή.

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι DNC ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΑΕ.

Ταυτότητα του έργου

Το υπό μελέτη έργο αφορά στην κατασκευή και λειτουργία φωτοβολταϊκού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 199,9995 MW στη θέση «ΚΑΜΑΡΙ-ΒΛΑΧΟΓΙΩΡΓΟΣ-ΡΕΔΙΖΑ ΡΕΜΑ-ΠΑΛΙΟΧΩΡΙΟ» του Δήμου Λοκρών στο Ν. Φθιώτιδας.

Ο Φ/Β σταθμός – μεταξύ άλλων – θα περιλαμβάνει :

  • 399.999 φωτοβολταϊκά πλαίσιο, ονομαστικής ισχύος 500 Wp το καθένα.
  • 2.000 αντιστροφείς (string inverters)
  • Μετασχηματιστές ανύψωσης τάσης.
  • Κεντρικό οικίσκο ελέγχου και ζεύξης
  • Συστήματα αντικεραυνικής προστασίας και γειώσεις.
  • Σταθερές μεταλλικές βάσεις
  • Περίφραξη

Το δίκτυο Μ.Τ. θα αποτελείται από υπόγειες γραμμές οι οποίες θα συνδέουν σειριακά τους σταθμούς Μ/Σ ανύψωσης τάσης και στη συνέχεια θα καταλήγουν στον κεντρικό οικίσκο ζεύξης και ελέγχου του Φ/Β σταθμού.

Από τον Κεντρικό Οικίσκο ζεύξης και ελέγχου θα αναχωρούν γραμμές Μ.Τ. με εκτιμώμενο σημείο σύνδεσης την επέκταση του υφιστάμενου Κέντρου Υπερυψηλής Τάσης (ΚΥΤ) «Λάρυμνας», συνολικού μήκους 10 χλμ. περίπου.

Η συνολική επιφάνεια επέμβασης, επί εκτάσεων δασικού χαρακτήρα (ΠΔ) ανέρχεται σε 2.338.423,81 τ.μ.

Η θέση του γηπέδου εγκατάστασης του υπό μελέτη φωτοβολταϊκού σταθμού βρίσκεται εκτός θεσμοθετημένων ορίων οικισμών και Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων (ΓΠΣ) ή ΣΧΟΟΑΠ.

ypodomes.gr

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

Καταβολή του ετήσιου ανταποδοτικού τέλους κτηνοτρόφων για το πρόγραμμα νεκρών ζώων

  Το εθνικό πρόγραμμα συλλογής και διαχείρισης νεκρών ζώων (ΕΠΣΥΔ) θεσπίστηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και υλοποιείται...
- Διαφήμιση -
Stylida FM • Ραδιοφωνικός Σταθμός

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -