0
Δημοσιεύτηκε 21 Νοέ 2014, 18:07   /   ΦΘΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ
 
 

Εορτασμός των Εισοδίων της Θεοτόκου και των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λαμία

img 3792 ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΑΜΙΑ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Με λαμπρότητα εορτάστηκε την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου η εορτή των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου και η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων, στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος.

img 3504 2 ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΑΜΙΑ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος ιερούργησε και ωμίλησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας παρουσία του Διοικητού του ΚΕΥΠ Ταξιάρχου Δημητρίου Φακάκη και των Διοικητών των υπολοίπων Στρατιωτικών Μονάδων της Φθιώτιδος μετά των επιτελείων τους. Παρέστησαν επίσης οι Βουλευτές Φθιώτιδος κ. Ελένη Μακρή, κ. Κωνσταντίνος Κουτσογιαννακόπουλος και κ. Δημήτριος Μπριάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θύμιος Καραΐσκος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αθανάσιος Κλειτσάκης,  ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδος Υποστράτηγος Γεώργιος Σουγλιέρης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδος Ταξίαρχος Στέφανος Λουλακούδης, ο Περιφερειακός Διοικητής του Πυροσβεστικού Σώματος Στερεάς Ελλάδος Αρχιπύραρχος Νικόλαος Ντίτσας, ο Διοικητής της 7ης ΕΜΑΚ Επιπυραγός Ανδρέας Μωράτης, ο Λιμενάρχης Στυλίδος κ. Ι. Κοντοστέργιος και πλήθος πιστών.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στο θεολογικό νόημα της εορτής και στον σύνδεσμο της Υπερμάχου Στρατηγού με τις Ένοπλες Δυνάμεις, τονίζοντας ότι είναι ευλογία του Θεού το ότι το Ορθόδοξο Κράτος μας έχει θεσπίσει εορτές προστασίας του στρατεύματος, διότι χωρίς την ευλογία του Θεού στη ζωή μας τα πάντα είναι μάταια. Ευχήθηκε τέλος στους Αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και τους οπλίτες που παρίσταντο να έχουν μόνιμη την προστασία της Υπεραγίας Θεοτόκου και να μένουν επί των επάλξεων του εθνικού χρέους, υπερασπιζόμενοι τις προαιώνιες αξίες της Ορθοδοξίας και της Ελλάδος.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Δοξολογία υπέρ των Ενόπλων Δυνάμεων και στη συνέχεια επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Τσολιά στην Πλατεία Πάρκου. Τον πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε ο Αντισυνταγματάρχης Σπυρίδων Παπαδόπουλος.

Δείτε περισσότερα στο imfth.gr


Niki Giannoulidou

 
Niki Giannoulidou