Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023
Μυρμιδόνες Στυλίδας • Αθλητικός Σύλλογος MMA

Επίθεση του Μ.Χρυσοχοϊδη για τα διόδια σε Μπράλο και Μώλο

ΔΙΟΔΙΑΣυνέντευξη στο Ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM έδωσε ο Υπουργός Υποδομών και σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το θέμα των πλευρικών διοδίων στις περιοχές Μπράλο και Μώλο, μίλησε με αιχμηρά λόγια, ενώ έδωσε και τη δική του εξήγηση συνολικά για την επιβολή διοδίων στους υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομους. Για το θέμα αυτό η κουβέντα ήταν η παρακάτω:

Μ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ:Μ’ αυτά τα περιφερειακά διόδια που μπήκαν εκεί στη Λαμία, Μπράλο, Μώλο κτλ., κι έχουν ξεσηκώσει τον κόσμο όλο, ο Μπακογιάννης, ο Μητροπολίτης εκεί, οι Δήμαρχοι κτλ., τι ακριβώς συμβαίνει;
Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Είπαμε προηγουμένως για το δίκαιο κράτος. Κράτος που εφαρμόζει νόμους δίκαιους και κράτος που κατανέμει τα βάρη επίσης δίκαια και αναλογικά. Σας θυμίζω λοιπόν, επειδή και οι δυο είστε πολύ έμπειροι δημοσιογράφοι, ότι δυο γενιές ανθρώπων στη Φθιώτιδα και εκπρόσωποί τους, πάλευαν για να περάσουν οι δρόμοι από τη Λαμία, για να μη γίνει υπόγεια διάβασή μέσω του Μαλιακού, το θυμάστε.

Μ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Το θυμόμαστε, βεβαίως.
Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Αυτή τη στιγμή πρέπει να σας πω, επειδή μιλάμε για το δίκαιο, γίνονται έργα 2 δισεκατομμυρίων ευρώ στην περιοχή. Σε ενάμισι χρόνο από σήμερα, το Καρπενήσι θα απέχει 2 ώρες κι ένα τέταρτο, γιατί θα φτιάξουμε και το κομμάτι αυτό που δεν έγινε, δηλαδή από τη Λαμία μέχρι το Λιανοκλάδι, μέχρι το Δομοκό. Σπάει η απομόνωση της Δυτικής Θεσσαλίας. Απασχολούνται χιλιάδες εργαζόμενοι, κάτοικοι της Φθιώτιδας στην περιοχή. Υπάρχει ένα ζήτημα όμως, που δεν εννοούν ορισμένοι να καταλάβουν ή δε θέλουν να καταλάβουν, γιατί εξυπηρετούν πολύ μικρά, τοπικά συμφέροντα.

Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Πρώτον, τα διόδια αυτά ψηφίστηκαν το 2007, ορισμένοι μάλιστα από αυτούς που ήταν εισηγητές τότε σε συμβάσεις, Βουλευτές, σήμερα μιλάνε για μάστιγα. Ποιον κοροϊδεύουν; Δεύτερον, τα διόδια υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη, δεν κάνουμε κάτι πρωτότυπο εδώ στην Ελλάδα. Ποια είναι η μάστιγα λοιπόν; Κάνουμε κάτι διαφορετικό στην Ελλάδα;

Τρίτον, είπαν κάποιοι: «μα γιατί δε διαπραγματευθήκατε τώρα που ξανάρχισαν οι συμβάσεις; Ναι, το 2007 έγιναν τα διόδια αποφασίστηκαν, αλλά γιατί δε διαπραγματευθήκατε φθηνότερα διόδια;». Η απάντηση είναι η εξής. Εάν έμπαιναν οι διαπραγματευτές, μεταξύ των οποίων κι εγώ, στη λογική να διαπραγματευθούμε ξανά τις συμβάσεις με επιτόκια 2%, και 3% σε ό,τι αφορά τα διόδια με 34 Τράπεζες και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, την ώρα που τα επιτόκια της Ελλάδας σήμερα όπως ξέρετε, είναι 9% και 10%, ποιον θα βλάπταμε λοιπόν;

Δε θα βλάπταμε τους πολίτες; Τέταρτο και πιο σημαντικό απ’ όλα. Εδώ υπάρχει κάτι το οποίο πραγματικά δείχνει πόσο οι ταγοί, αυτοί που εκλέχθηκαν για να υπηρετούν το λαό, δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους. Σας ρωτώ και τους δύο και ρωτώ και τους ακροατές, επιτρέπεται να κυκλοφορούν νταλίκες μέσα σε συνοικισμούς, σε οικισμούς, σε πόλεις;

Α. ΡΑΒΑΝΟΣ: Προφανώς όχι.
Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Γιατί κυκλοφορούν όμως; Γιατί αφήνουν οι Δήμαρχοι, οι Περιφερειάρχες, η Τροχαία, όλες οι Αρχές,  να κυκλοφορούν νταλίκες, που σκοτώνουν μικρά παιδιά μέσα στους οικισμούς; Γιατί υπάρχουν μικροσυμφέροντα, για να σταματήσουν σε κάποια καφετέρια ή σε κάποιο καφενείο. Η νταλίκα, το φορτηγό πληρώνονται το αντίτιμο του διοδίου, όταν αναλαμβάνουν μια μεταφορά.

Μ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Προφανώς. Γιατί να μην την αποδώσει λέτε.
Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Δεν την αποδίδει και κάνει καταστροφή στους δρόμους, καταστρέφει το περιβάλλον, δημιουργεί τεράστια προβλήματα στις ζωές των ανθρώπων, αλλά οι κύριοι Δήμαρχοι και όποιοι άλλοι υπεύθυνοι, απευθύνονται στον Υπουργό για τα διόδια και στο Δημόσιο γιατί; Γιατί αυτό είναι εύκολο.

Εγώ έστειλα προχθές έγγραφο στην Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας, τώρα θα στείλω και σε όλους τους Δημάρχους και στον Εισαγγελέα, όποιος δεν κάνει καλά τη δουλειά του, στο δίκαιο κράτος πρέπει να τιμωρείται. Θα πρέπει να πάρουν μέτρα, όπου κυκλοφορεί νταλίκα σε οικισμό, πρέπει να σταματήσει άμεσα, τώρα. Διότι 10 χρόνια τώρα ξέρω, τους αφήνουν και κυκλοφορούν. Κι ένα τελευταίο σε ό,τι αφορά τα διόδια του Μώλου, που είναι 0,35 ευρώ, ξέρετε τι συμβαίνει; Οι κάτοικοι της περιοχής δεν πληρώνουν, διότι έχουν κάρτες.

Α. ΡΑΒΑΝΟΣ: Γιατί φωνάζουν;
Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: Επαναλαμβάνω, ότι γίνεται ένα έργο σύγχρονο, μεγάλο και επειδή θέλουν να υπηρετούν μικροτοπικά συμφέροντα, βγαίνουν και κάνουν δηλώσεις, οι οποίες είναι σε βάρος των συμπολιτών τους. Τους καλώ λοιπόν τώρα, ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους, να εφαρμόσουν τους νόμους. Καλώ όλους τους αρμοδίους να εφαρμόσουν τους νόμους. Αυτό μπορώ να πω.

Παρακάτω το ypodomes.com σας παρουσιάζει την συγκεκριμένη επιστολή του Υπουργού Υποδομών για το συγκεκριμένο θέμα:
ΘΕΜΑ: Απαγόρευση παράνομης διέλευσης βαρέων οχημάτων από το τοπικό οδικό δίκτυο κατοικημένων περιοχών του νομού Φθιώτιδας

Σε συνέχεια της παραπάνω σχετικής επιστολής μας προς τις Αστυνομικές Αρχές της Φθιώτιδας και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. παρακαλούμε να προβείτε σε όλες τις από το Νόμο επιβαλλόμενες ενέργειες για την οριστική παύση του φαινομένου, που παραβιάζει κατάφωρα τη νομιμότητα, θέτει σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων πολιτών, υποβαθμίζει το περιβάλλον και φθείρει τις υποδομές απαιτώντας στη συνέχεια υψηλά κόστη αποκατάστασης.

Αναφερόμαστε στην παράνομη διέλευση βαρέων οχημάτων από το τοπικό οδικό δίκτυο οικισμών, πόλεων και γενικότερα κατοικημένων περιοχών, όπου μάλιστα υπάρχουν εγκεκριμένες αποφάσεις και απαγορευτική σήμανση, τα οποία ουδόλως γίνονται σεβαστά από τους κατ΄ εξακολούθηση παραβάτες αλλά ούτε και από τις αρμόδιες αρχές, που είναι εντεταλμένες να εφαρμόζουν του νόμους της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Αποτελεί νόμιμη ευθύνη και υποχρέωση των αρμοδίων οργάνων της διοίκησης να προστατεύουν τη ζωή των πολιτών με τη ρητή απαγόρευση της διέλευσης βαρέων οχημάτων από κατοικημένες περιοχές και την επιβολή των προβλεπόμενων από το Νόμο κυρώσεων.

Επίσης αποτελεί νόμιμη ευθύνη και υποχρέωση της αρμόδιας Περιφέρειας και των παρόδιων Δήμων η θωράκιση των οικισμών με την λήψη των απαραίτητων προστατευτικών μέτρων στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητάς τους για την αποτροπή ατυχημάτων καθώς και η δημιουργία μικρών αλλά κρίσιμων υποδομών για την αποτροπή του φαινομένου της παράνομης διέλευσης βαρέων οχημάτων από το τοπικό οδικό δίκτυο των κατοικημένων περιοχών.

Το Υπουργείο θα παρακολουθήσει στενά την εφαρμογή των παραπάνω και είναι έτοιμο να συνδράμει για την επιτυχία του αυτονόητου, που είναι το απαράδεκτο κοινωνικά και παράνομο φαινόμενο πολλά χρόνια υπό τα όμματα των αρμοδίων Αρχών.

Η παρούσα γνωστοποιείται και στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Φθιώτιδας για τις δικές της κατά κρίση νόμιμες ενέργειες.

Η επιστολή εστάλει στους:
Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας (υπόψη κυρίου Αρχηγού)
Διεύθυνση Τροχαίας Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας
Υπ. Εσωτερικών, Διεύθυνση Οργάνωσης και Λειτουργίας ΟΤΑ
Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας
Δήμαρχο Λοκρών
Δήμαρχο Λαμιέων
Δήμαρχο Στυλίδας
Δήμαρχο Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου
Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας
Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Στ. Ελλάδας
Αστυνομικό Διευθυντή Φθιώτιδας
Δ/νση Τροχαίας Φθιώτιδας
Κοινοποίηση: Εισαγγελέα πλημμελειοδικών Λαμίας  

ΠΗΓΗ ypodomes.com

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

Αντικαταστάθηκαν τα φωτιστικά σώματα στην παραλιακή της Αγ.Μαρίνας Στυλίδας (Δελτίο Τύπου)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  Μία ακόμη υπόσχεση και δέσμευσή μας υλοποιήθηκε και το αποτέλεσμα πραγματικά μας δικαιώνει. Μετά από χρονοβόρες και απαιτητικές...
- Διαφήμιση -
Σκάρλας • Moto Service

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -
Kalantzis Bros • Αποφράξεις - Μεταφορές Λυμάτων