Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών
Μυρμιδόνες Στυλίδας • Αθλητικός Σύλλογος MMA

Φθιώτιδα:Σε σφαγή οδηγούνται 33 αιγοπρόβατα μολυσμένα από το βακτήριο της βρουκέλλας

προβαταΗ Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Φθιώτιδας μετά από αιμοληψία που πραγματοποίησε σε αιγοπρόβατα εκτροφείου στην περιοχή της Φθιώτιδας διαπίστωσε ότι 33 από αυτά ήταν μολυσμένα από το βακτήριο της βρουκέλλας .

 

 

Με σχετική απόφαση της 23ης Απριλίου λήφθησαν τα εξής υγειονομικά μέτρα:

  • Την απομόνωση σε ιδιαίτερο χώρο της εκμετάλλευσης όλων των ζώων που έδωσαν θετικό αποτέλεσμα στις γενόμενες για βρουκέλλωση ορολογικές εξετάσεις  και τη σήμανση τους με διάτρηση του δεξιού αυτιού σε σχήμα ισόπλευρου  τριγώνου Δ.
  • Απαγόρευση της απομάκρυνσης των μολυσμένων ζώων από το εκτροφείο παρά μόνο για τη σφαγή τους
  • Τα αποβαλλόμενα έμβρυα, οι εμβρυικοί υμένες, τα αμνοερίφια που γεννήθηκαν  νεκρά ή που πεθαίνουν αμέσως μετά τη γέννησή τους, ο σανός, η στρωμνή και τα  άλλα υλικά που έρχονται σε επαφή με τα υγρά της αποβολής ή του τοκετού ή τους  πλακούντες βρουκελλικών ζώων, να καταστραφούν αμέσως με φωτιά ή  να ενταφιαστούν ύστερα από ψεκασμό με κατάλληλο για το σκοπό αυτό  απολυμαντικό.
  • Απαγόρευση  τη μεταφοράς της κόπρου και της στρωμνής των ζώων έξω από την  εκτροφή χωρίς να απολυμανθούν και πριν περάσουν τρεις (3) τουλάχιστον  εβδομάδες από την συγκέντρωσή τους.
  • Διενέργεια επιζωοτιολογικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί η πηγή μόλυνσης  ,όπως επίσης και να επισημανθούν τα κοπάδια αιγοπροβάτων τα οποία είναι  επιζωτιολογικά συνδεδεμένα με την μολυσμένη εκμετάλλευση .

Στην ίδια απόφαση αναφέρεται ότι για τα ζώα που θα σφαγούν ή θα κατασχεθούν στο σφαγείο ή τυχόν πεθάνουν, θα  καταβληθεί στον ιδιοκτήτη τους αποζημίωση σύμφωνα με τους όρους και προϋποθέσεις που  θα καθορίζονται από την αριθμ 744/2014 (ΦΕΚ Αρ. Φύλλου 345/14-2-2014) Κοινή Απόφαση  Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Οικονομικών, για την εξυγίανση του  κτηνοτροφικού κεφαλαίου της χώρας έτους 2014
Επίσης,στους κτηνοτρόφους οι οποίοι δεν έσφαξαν τα θετικά ζώα της εκμετάλλευσης  τους στο διάστημα των τριάντα (30) ημερών από την κοινοποίηση σε αυτούς της  απόφασης σφαγής δεν καταβάλλεται καμία αποζημίωση και επιπλέον επιβάλλεται  πρόστιμο σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 23 του Ν.248/1914 όπως αυτό  αντικαταστάθηκε από την παράγραφο 2 του άρθρου 13 του Ν. 2538/1997.

έρευνα stilida.com

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

Το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Πελασγία

     Από τη Δευτέρα 3 Ιουνίου έως και την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024, στο πλαίσιο της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής / Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»...
- Διαφήμιση -
Stylida FM • Ραδιοφωνικός Σταθμός

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -
Kalantzis Bros • Αποφράξεις - Μεταφορές Λυμάτων