0
Δημοσιεύτηκε 17 Νοέ 2019, 11:14   /   ΦΘΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ
 
 

Η Ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών

enthronisi fthioidos 135 617x413 ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΣΥΜΕΩΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Λαμπρή υποδοχή επεφύλαξε  το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019 Κλήρος και Λαός της Φθιώτιδας στον νέο Ποιμενάρχη τους κ. Συμεών.

Ο νέος Μητροπολίτης Φθιώτιδος έφτασε στη Λαμία σύμφωνα με την τάξη συνοδευόμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Στην συνέχεια ο Τοποτηρητής της Ι.Μ. Φθιώτιδος, Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος αφού καλωσόρισε τον νέο Ποιμενάρχη του παρέδωσε την ποιμαντορική ράβδο.

Ακολούθησε η επίσημη υποδοχή του Σεβασμιωτάτου στην Πλατεία Πάρκου, όπου εκεί ο Δήμαρχος Λαμιέων Θ. Καραΐσκος προσφώνησε καταλλήλως τον νέο Ποιμενάρχη.

Στην αντιφώνησή του ο Σεβ. Μητροπολίτης Συμεών ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και τον Λαό της Φθιώτιδος για την θερμή υποδοχή, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Θέλω να είμαι ο δεσπότης της καρδιάς σας».

Αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος με πομπή κατευθύνθηκε προς τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή της Ενθρονίσεως.

Στον Ιερό Ναό του Ευαγγελίσμου ο νέος Μητροπολίτης έγινε δεκτός με χειροκροτήματα, ενώ το πλήθος αναφώνουσε ΑΞΙΟΣ!

Ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος ανέγνωσε από άμβωνος την απόφαση της εκλογής του νέου Μητροπολίτη και εν συνεχεία ακολούθησαν οι προσφωνήσεις.

Τέλος ακολούθησε ο ενθρονιστήριος λόγος του νέου Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι “δεν έρχομαι στη ζωή σας για να είμαι ένα άψυχο και άσαρκο σύμβολο μιας θεσμικής εξουσίας, που μέσα από τις διατυπώσεις μιας εξωτερικής εθιμοτυπίας ή τυπικής  τελετουργίας θα επιβάλλομαι στανικά στον ορίζοντα της ζωής σας. Έρχομαι για να διακονήσω το είναι σας ως πατέρας και ποιμένας της καρδιάς σας”.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΘΡΟΝΙΣΤΗΡΙΟ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ:

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΤΗΡΗΤΗ:

ΠΗΓΗ www.romfea.gr


Niki Giannoulidou

 
Niki Giannoulidou