Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου, 2023
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

Κατάλληλες για κολύμβηση όλες οι ακτές της Φθιώτιδας

Η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ενημερώνει, ότι ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι και οι μικροβιακές αναλύσεις των υδάτων στις ακτές κολύμβησης της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας.
Η ποιότητα των νερών κολύμβησης στις ακτές της Φθιώτιδας παρακολουθείται συστηματικά από το 1988, σύμφωνα με την Οδηγία 76/160/ΕΟΚ «περί της ποιότητας υδάτων κολύμβησης», στο πλαίσιο του «Προγράμματος παρακολούθησης ποιότητας νερών κολύμβησης στις ακτές της Ελλάδας».

Στόχος του Προγράμματος είναι η προστασία της δημόσιας υγείας των λουομένων.

Παρακολουθούνται κυρίως οι ακτές που συγκεντρώνουν σημαντικό αριθμό λουομένων. Η επιλογή των παρακολουθούμενων περιοχών και σημείων δειγματοληψίας έχει γίνει από την Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υ.Π.Ε.Κ.Α., σε συνεργασία με την Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας.

Σε εφαρμογή της αριθμ 1189/42717/9-03-2016 απόφασης της Δ/της ΑΠΔΘΣΤΕ στην Π.Ε. Φθιώτιδας παρακολουθούνται 33 ακτές οι οποίες είναι:

Στο Δήμο Λοκρών:

Λεκούνας, Βλυχάδας, Θεολόγου, Λιβρίχιου Σουβάλας, Σχοινιά Λιβανατών, Κυανής Ακτής Λιβανατών, Κέδρου Αρκίτσας, Αη Γιάννη Αρκίτσας, Τραγάνας, Σκάλας Αταλάντης

Στο Δήμο Μώλου – Αγ Κωνσταντίνου:

CAMPING ΕΟΤ Καμ. Βούρλων, Καμένων Βούρλων, Δυτικής παραλίας Πλάκας, Δυτικής πλάζ Αγίου Κων/νου, Motel Λεβέντη , Ασπρονερίου,

Στο Δήμο Στυλίδας

Ράχες, Ναυτικού Ομίλου Ραχών, Φάρου Ραχών, παραλία Αχινού, Κουβέλας, Αχλαδίου, Καραβόμυλου, Πελασγίας, Γλύφας, Μελισσίων, Αγίου Ιωάννη Στυλίδας, Αγίας Μαρίνας,

Σύμφωνα με τις εκθέσεις αποτελεσμάτων μικροβιολογικών αναλύσεων νερών ακτών κολύμβησης, του Τμήματος Μικροβιολογικών Ελέγχων Νερού του Περιφερειακού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας Θεσσαλίας, εργαστηρίου που υπάγεται στο Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (Κ.Ε.Ε.Λ Π.Ν.Ο.) του Υπουργείου Υγείας, σας ενημερώνουμε ότι οι παραμετρικές τιμές σύμφωνα με την Η.Π. 8600/416/Ε103/09 Κοινή Υπουργική Απόφαση, τα νερά χαρακτηρίζονται κατάλληλα (εξαιρετικής ποιότητας) για κολύμβηση σε όλες τις παραπάνω ακτές.

Οι δειγματοληψίες έγιναν από Επόπτες Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π. Ε. Φθιώτιδας. .
Συστήνεται η κολύμβηση στις παραπάνω ακτές που έχουν ενταχθεί στο Μητρώο Ταυτοτήτων Ακτών Κολύμβησης της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων και παρακολουθούνται με τακτικούς ελέγχους στα πλαίσια διενέργειας σχετικού προγράμματος, όπως εμφανίζονται και στην ιστοσελίδα www.bathingwaterprofiles.gr

Για λόγους προστασίας της Δημόσιας Υγείας ενημερώνουμε το κοινό ότι δεν επιτρέπεται η κολύμβηση στις παρακάτω θέσεις:
1. Σε όλα τα μικρά και μεγάλα λιμάνια, μόνιμα αγκυροβόλια και ναυπηγεία καθώς και σε απόσταση 200μ. εκατέρωθεν αυτών. 

  1. Σε ζώνη 200 μέρων εκατέρωθεν εκβολών αποχετευτικών αγωγών λυμάτων, εγκαταστάσεων βιολογικών καθαρισμών ή βιομηχανικών αποβλήτων καθώς και κάθε άλλης παρόμοιας εκβολής. 

  2. Επίσης συνιστάται η αποφυγή κολύμβησης, για προληπτικούς λόγους, σε ζώνη 50 μέτρων των στομίων εκβολής όλων των αγωγών ομβρίων και ιδίως μετά από βροχόπτωση. 

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

Ανατολική Φθιώτιδα: 32χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του

Εργαζόταν για την καλοκαιρινή σεζόν σε γνωστή τουριστική περιοχή και βρέθηκε απαγχονισμένος στην αυλή του σπιτιού όπου διέμενε… Σοκ στην...
- Διαφήμιση -
Σκάρλας • Moto Service

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -
Kalantzis Bros • Αποφράξεις - Μεταφορές Λυμάτων