Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών
Μυρμιδόνες Στυλίδας • Αθλητικός Σύλλογος MMA

Κοινή επιστολή Παραγωγικών φορέων Φθιώτιδας για το ζήτημα διακοπής δρομολογίων από το Λιμάνι του Αγ. Κωνσταντίνου

Kοινή επιστολή απέστειλαν στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής Χ. Στυλιανίδη οι Πρόεδροι, του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Θανάσης Κυρίτσης, της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Φθιώτιδας, Λευτέρης Μπράζας και της Ομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας Ανατ. Στερεάς, Δημήτρης Σαμαράς, σχετικά με τη διακοπή των δρομολογίων από το Λιμάνι του Αγ. Κων/νου για Βόρειες Σποράδες.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

«Δεν έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το νέο λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου στη Φθιώτιδα, ένα έργο ιδιαίτερης αναπτυξιακής δυναμικής για την ευρύτερη περιοχή. 0 εκσυγχρονισμός του συγκεκριμένου λιμένα, έδωσε τη δυνατότητα σε περισσότερους επισκέπτες να φεύγουν από τον Άγιο Κωνσταντίνο προς Εύβοια και Σποράδες αλλά και ο λιμένας να μπορεί να δέχεται μικρά και μεγάλα κρουαζιερόπλοια, κάνοντας με αυτόν τον τρόπο πολύ πιο εύκολη την σύνδεση της Στερεάς Ελλάδας, αλλά και κατά προέκταση της Απικής και της Αθήνας με τις Σποράδες, προσφέροντας παράλληλα ένα λιμάνι εξαιρετικά ανταγωνιστικό στο λιμάνι του Βόλου για να φτάσει κανείς εύκολα σε έναν τουριστικό προορισμό.

Με ιδιαίτερη έκπληξη όμως πληροφορηθήκαμε το γεγονός, κατόπιν και σχετικής ερώτησης στη Βουλή του Βουλευτή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιάννη Σαρακιώτη ότι διακόπτονται τα δρομολόγια προς τις Σποράδες λόγω του ότι η πλοιοκτήτρια εταιρεία αιτήθηκε την τροποποίηση της δρομολογιακής γραμμής και την εκτέλεση δρομολογίων στη γραμμή Λαύριο-Κέα-Κύθνο-Σέριφο-Σίφνο-Μήλο, από 22-05-2024 έως 30-09-2024, κατόπιν διαπίστωσης προβλημάτων κατά την εκτέλεση των δρομολογίων του.

Μάλιστα δε, στη σχετική σας απάντηση αναφέρετε ότι «εξαιτίας της ταχύτητας που ανέπτυσσε το πλοίο, δημιουργούνταν υψηλός και έντονος κυματισμός που προκαλούσε προβλήματα στις παράκτιες τουριστικές επιχειρήσεις και τους λουόμενους. Επί των ανωτέρω, είχαν υποβληθεί καταγγελίες -παράπονα από πολίτες της τοπικής κοινωνίας, στις κατά τόπους Λιμενικές Αρχές».

Κατόπιν σχετικής μας ενημέρωσης οφείλουμε να επισημάνουμε ότι ουδέποτε παρατηρήθηκε έντονο πρόβλημα από τον υψηλό και έντονο κυματισμό των πλοίων καθότι η ταχύτητα τους περιοριζόταν αρκετά κατά την προσέγγιση τους στον λιμένα και την παραλιακή ακτογραμμή όπου υπήρχαν λουόμενοι.

Ως τοπικοί φορείς, θεωρούμε τη συγκεκριμένη εξέλιξη ως ιδιαιτέρως δυσμενή για την ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας που θα προκαλέσει καίριο πλήγμα στον τουρισμό της περιοχής και θα οδηγήσει σε περαιτέρω απαξίωση τον τόπο μας όσο και την ίδια την επένδυση. Αν μάλιστα συνυπολογίσουμε σε όλα αυτά, ότι το έργο του εκσυγχρονισμού και της αναβάθμισης του Λιμένα του Αγίου Κωνσταντίνου είχε προϋπολογισμό 9,8 εκατ. ευρώ, εύλογα προκαλούνται ερωτήματα για τη συγκεκριμένη απόφαση, η οποία υπονομεύει ένα οραματικό έργο. Τόσο ως Επιμελητήριο, όσο και ως Ομοσπονδίες, έχουμε δεχθεί αρκετά παράπονα από τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες που είχαν και έχουν οικονομική δραστηριότητα στην περιοχή από τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

πιστεύουμε ότι θα καταβάλλετε κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποτροπή αυτής της απολύτως δυσμενούς κατάστασης όπως αυτή δείχνει να διαμορφώνεται.

Ευελπιστώντας στη θετική αντιμετώπιση του σημαντικού αυτού ζητήματος που έχει προκύψει, παραμένουμε στη διάθεσή σας για περαιτέρω διευκρινήσεις».

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

- Διαφήμιση -
Stylida FM • Ραδιοφωνικός Σταθμός

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -
Kalantzis Bros • Αποφράξεις - Μεταφορές Λυμάτων