0
Δημοσιεύτηκε 9 Ιαν 2020, 08:48   /   ΦΘΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ
 
 

Σε ποια περιοχή της Φθιώτιδας θα γίνει το νέο hot spot

2504136

Σύσκεψη για το προσφυγικό – μεταναστευτικό πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (8/1) στο υπουργείο Εσωτερικών με πρωτοβουλία του Μεγάρου Μαξίμου και συζητήθηκαν οι δομές για την υποδοχή των προσφύγων και μεταναστών.

Τη σύσκεψη συγκάλεσαν ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος και μετείχαν οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, καθώς και οι βουλευτές των περιοχών, που με βάση το κυβερνητικό σχέδιο θα μετεγκατασταθούν πρόσφυγες σε κλειστού τύπου κέντρα φιλοξενίας.

Ανάμεσα σε αυτές τις περιοχές και η Φθιώτιδα για την οποία πρέπει να θεωρείται βέβαιη η δημιουργία κέντρου φιλοξενίας (κλειστού τύπου) στην περιοχή της Μαυρομαντήλας, αντικαθιστώντας και το Hot Spot Θερμοπυλών, όπως είχε ήδη ανακοινωθεί εδώ και καιρό.

Η δυναμικότητά του νέου κέντρου φιλοξενίας θα ανέρχεται σε 2.000 πρόσφυγες. Να σημειωθεί ότι για τις τελευταίες προτάσεις η Αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού θα ενημερωθεί σε νέα σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί αύριο επίσης στο Υπουργείο Εσωτερικών.

www.newsbeast.gr


Niki Giannoulidou