0
Δημοσιεύτηκε 5 Μάι 2015, 09:00   /   ΦΘΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ
 
 

Στα αρδευτικά δίκτυα Ανθήλης και Ροδίτσας ο Θ.Καραϊσκος

IMG_3760Τη Δημοτική Κοινότητα Ροδίτσας και την Τοπική Κοινότητα Ανθήλης του Δήμου Λαμιέων επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας Θύμιος Καραΐσκος, μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών κυρίου Θανάση Παπαθανασόπουλου με σκοπό, τον εντοπισμό, την καταγραφή, και τον προγραμματισμό παρεμβάσεων  για τη βελτίωση των αρδευτικών δικτύων στις παραπάνω περιοχές.

IMG_3939

Στη συνάντηση  παρευρέθηκαν επίσης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Θανάσης Καρακάντζας, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Λαμιέων Παναγιώτης Ριζάκος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κώστας Αποστολόπουλος και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας, καθώς και οι πρόεδροι των Τ.Ο.Ε.Β. Ροδίτσας Περικλής Τσεκούρας και Ανθήλης Θανάσης Τζουβάρας.

IMG_3899

Ο Αντιπεριφερειάρχης αφού ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο της ΕΑΣ αλλά και από τους κατά τόπους προέδρους των Τ.Ο.Ε.Β. για την κατάσταση των αρδευτικών δικτύων την οποία διαπίστωσε από κοντά και ο ίδιος, έδωσε εντολές στους υπηρεσιακούς παράγοντες για άμεσες παρεμβάσεις μικρής κλίμακας με σκοπό τη βελτίωση των αρδευτικών συνθηκών σε συγκεκριμένα σημεία, όπως επίσης και για έναν γενικότερο προγραμματισμό.

IMG_3929

Ο Αντιπεριφερειάρχης Θύμιος Καραΐσκος, ο οποίος θα συνεχίσει τις επισκέψεις και στα υπόλοιπα Τ.Ο.Ε.Β. της περιοχής, υπογράμμισε την ανάγκη  «εποικοδομητικού διαλόγου με όλες τις παραγωγικές δυνάμεις της περιοχής για τον μεσομακροπρόθεσμο προγραμματισμό έργων και παρεμβάσεων, για την αναδιάταξη των παραγωγικών δυνατοτήτων της περιοχής…».

IMG_3743

Επίσης τόνισε στους μετέχοντες στην σύσκεψη ότι «…η μείωση των  πόρων που επιβάλλει το κεντρικό κράτος στις Περιφέρειες ουσιαστικά δεν μας επιτρέπει να προγραμματίσουμε και να εκτελέσουμε τις αναγκαίες παρεμβάσεις. Δεν μας επιτρέπει έναν ουσιαστικό προγραμματισμό έργων και παρεμβάσεων. Για το λόγο αυτό, προσπαθούμε με μικρές πλην όμως σημαντικές παρεμβάσεις να συμβάλλουμε στο μέτρο του δυνατού είτε στην διατήρηση είτε στην επισκευή υποδομών για να συνεχιστεί η παραγωγική δυνατότητα

IMG_3800 IMG_3832IMG_3889


Niki Giannoulidou