1
Δημοσιεύτηκε 27 Ιαν 2015, 09:44   /   ΦΘΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ
 
 

Στα μέσα Φλεβάρη τα εγκαίνια για τις Παρακάμψεις Λαμίας-Στυλίδας

ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΣΤΥΛΙΔΑΣ ΕΡΓΑ (8)Η παράκαμψη Στυλίδας είναι έτοιμη εδώ και μήνες, όμως δεν δίνεται ακόμα στην κυκλοφορία. Τα ερωτήματα για τη μη απόδοση στην κυκλοφορία πολλά και κυρίως το γεγονός πως τα έργα είναι ολοκληρωμένα.

ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΣΤΥΛΙΔΑΣ ΕΡΓΑ (18)Σύμφωνα όμως με καλά πληροφορημένες πηγές του ypodomes.com τα εγκαίνια για τα δύο έργα στο Μαλιακό Κόλπο θα πραγματοποιηθούν μετά τις 10 Φλεβάρη. Σημαντικό ρόλο σε αυτή την χρονική περίοδο παίζει το γεγονός πως τα εγκαίνια δεν πραγματοποιήθηκαν προεκλογικά από την προηγούμενη κυβέρνηση. Έτσι οι γνωστές κορδέλες των εγκαινίων μεταφέρονται χρονικά καθώς είναι απαραίτητη και η παρουσία της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών (είτε ως μόνο υπουργείο είτε ως  μαζί με άλλα).

ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΣΤΥΛΙΔΑΣ ΕΡΓΑ (7)

Τα έργα της παράκαμψης Λαμίας και του τμήματος Στυλίδα-Ράχες έχουν ήδη “κλειδώσει” το πρίμ έγκαιρης παράδοσης. Για το πρώτο έργο ανάδοχος είναι η ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ και για το δεύτερο η κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ-ΤΕΡΝΑ.

Το πριμ δίδεται από το Υπουργείο όταν ένα έργο ολοκληρώνεται κάποιους μήνες νωρίτερα από το αναμενόμενο, δίδεται ανάλογα με τις μέρες που έχει οδθεί νωρίτερα. Στην περίπτωση των έργων του Μαλιακού και οι 2 εργολαβίες το εξασφάλισαν.

ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΣΤΥΛΙΔΑΣ ΕΡΓΑ (4)Στην ουσία τώρα, οι οδηγοί για να μπορέσουν να οδηγήσουν πάνω στο νέο αυτό τμήμα του ΠΑΘΕ θα πρέπει να περιμένουν την παράδοση του δρόμου στην κυκλοφορία από τις 10 Φεβρουαρίου και μετά.

ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΣΤΥΛΙΔΑΣΤα έργα που έχουν ξεκινήσει περίπου 8 χρόνια πριν (!!) ολοκληρώνονται με τον πλέον επίσημο τρόπο και θα μειώσουν την χρονοαπόσταση μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης, περίπου κατά 15 λεπτά.

Για την ολοκλήρωση όλου του άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη, απομένουν τα έργα στα Τέμπη και τον Πλαταμώνα που θα ολοκληρωθούν στο τέλος του φετινού έτους και θα δώσουν τέλος σε έργα που ξεπέρασαν τα 30 χρόνια και αφορούν την αναβάθμιση του άξονα σε κλειστό αυτοκινητόδρομο.

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com


Niki Giannoulidou