Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τουρισμός στη Φθιώτιδα-Δελτίο Τύπου της Ένωσης Ξενοδόχων Λαμίας

Ένωση Ξενοδόχων Λαμίας
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας διοργανώθηκε στη Φθιώτιδα επίσκεψη δύο πολύ σημαντικών δημοσιογραφικών αποστολών του Ξένου Τύπου, προκειμένου να ενισχυθεί η αναγνωρισιμότητα του προορισμού και να προσελκύσει περισσότερους τουρίστες.

Πιο συγκεκριμένα:

Στα πλαίσια της συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας, της Ενωσης Ξενοδόχων Λαμίας και του Περιφερειακού Γραφείου Τουρισμού Σ.Ε.Τ.Ε. Στ. Ελλάδας το διήμερο από 19 έως 20/6/2015 φιλοξενήθηκαν στη Λαμία και τη ευρύτερη περιοχή της, επτά Γερμανοι δημοσιογράφοι και τουριστικοί πράκτορες με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον Εναλλακτικό Τουρισμό.

Την αποστολή των δημοσιογράφων υποδέχθηκαν η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λαμίας κ. Π. Σαμαρά, οι κ.κ. Τσαμαντάνης Κ. -Ταμίας και Ξυδιάς Δ. -Αντιπροέδρος, οι οποίοι τους φιλοξένησαν στο ξενοδοχείο «Σαμαράς» και τους συνόδευσαν στην ξεναγήση του Μουσείου και τις ιαματικές πηγές των Θερμοπυλών, καθώς και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Λαμίας. Επισκέφθηκαν το χωριό Γοργοπόταμος, όπου είχαν την ευκαιρία να δούν την παραδοσιακή λειτουργία του νερόμυλου, τόσο στο πλύσιμο των ρούχων, όσο και στο άλεσμα του σιταριού. Στην συνέχεια τους παρετέθηκε γεύμα στο ξενοδοχείο- εστιατόριο «Τεμπέλης».

Στην πόλη της Λαμίας, επισκέφθηκαν το εργαστήρι παραδοσιακών προϊόντων «Καταραχιάς» και παρακολούθησαν την παρασκευή του παραδοσιακού χαλβά, ενώ στο δείπνο που παρατέθηκε προς τιμή τους από το ξενοδοχείο «Τσαμαντάνης» στον Καραβόμυλο, με σύσσωμη την παρουσία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Ξενοδόχων, είχαν την ευκαιρία παράλληλα να παρακολούθησουν τα ελληνικά έθιμα δύο διαφορετικών εκδηλώσεων γάμων.

Οι Γερμανοί δημοσιογράφοι απεκόμισαν, κατά δήλωσή τους, τις καλύτερες εντυπώσεις από την περιοδεία τους σε ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα.

Η δεύτερη αποστολή δημοσιογράφων, οι οποίοι αρθρογραφούν στα μεγαλύτερα ΜΜΕ των Η.Π.Α., επισκέφθηκε την περιοχή μας συνοδευόμενη από τη διευθύντρια του γραφείου Ε.Ο.Τ. Αμερικής, κα Γκρέτα Καματερού.

Οι δημοσιογράφοι απέκτησαν μια ολοκληρωμένη εμπειρία, επισκεπτόμενοι το Αρχαιολογικό Μουσείο Θερμοπυλών και το Οινοποιείο «Χατζημιχάλη», όπου με τις υποδείξεις του προσωπικού παρασκεύασαν και εμφιάλωσαν το δικό τους κρασί και παρεκάθησαν σε γεύμα που προσφέρθηκε από το οινοποιείο.

Τη φιλοξενία των Αμερικανών δημοσιογράφων παρείχε το ξενοδοχείο Γαλήνη στα Καμένα Βούρλα, με την προσωπική φροντίδα του διευθυντού του κ. Ανδρέα Θεολόγου, ο οποίος επιμελήθηκε την άνετη διαμονή τους καθώς και την απόλαυση των υπηρεσιών ευεξίας, ενώ το δείπνο προσφέρθηκε στην παραλία του Καραβόμυλου, από την ψαροταβέρνα των «ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ», με ενέργειες του Προέδρου του Συλλόγου Εστίασης Ανατολικής Φθιώτιδας, κ. Γιάννη Αντωνόπουλου.

Η Γραμματέας κα Κατερίνα Κούτρα και το μέλος Δ.Σ κα Θωμαή Τσαμαντάνη, οι οποίες παρέστησαν στο δείπνο εκπροσωπόντας την Ενωση Ξενοδόχων Λαμίας, προσέφεραν ενημερωτικό τουριστικό υλικό της περιοχής με αναμνηστικά δώρα από διαφορετικές ποικιλίες ελιάς σε ιδιαίτερες γεύσεις, (ελιές με αλάτι Ιμαλάϊων), με αποκορύφωμα το γλυκό ελιά, ευγενή προσφορά του τοπικού παραγωγού, κ. Βασίλη Μπακαλιάνου.

Τις ημέρες που η Ελλάδα ετοιμαζόταν για το δημοψήφισμα, η Ένωση Ξενοδόχων Λαμίας υποστήριξε μια προσπάθεια που στόχευε στην ευρύτερη ανάπτυξη και αύξηση του τουρισμού στην περιοχή. Η Ένωση εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες για την πραγματικά άψογη συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Σανίδα Ηλία, το Γραφείο Εκτελεστικού Γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, το Περιφερειακό Γραφείο Σ.Ε.Τ.Ε. Στερεάς Ελλάδας, το Σύλλογο Εστίασης Ανατολικής Φθιώτιδας, καθώς και κάθε φορέα και επιχειρηματία που συνέβαλε στην διεκπεραίωση του press trip των δημοσιογράφων με εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Ειδικές ευχαριστίες αξίζουν όλοι οι Δημοσιογράφοι, που τίμησαν την περιοχή μας με την παρουσία τους και κατέγραψαν τις ασταμάτητες προσπάθειες που καταβάλουν όλοι οι φορείς του Ελληνικού Τουρισμού να αναδείξουν την κορυφαία βιομηχανία της Χώρας μας, μέσα σε ένα εξαιρετικά δυσμενές περιβάλλον.

Για την Ένωση Ξενοδόχων Λαμίας

Νάγια Σαμαρά              Κατερίνα Κούτρα

Πρόεδρος Δ.Σ.               Γ. Γραμματέας Δ.Σ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ