Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών
Μυρμιδόνες Στυλίδας • Αθλητικός Σύλλογος MMA

100.000 “επιταγές” για δωρεάν διακοπές – Ποιοί τις δικαιούνται

ΠΑΡΑΛΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΈως και πέντε διανυκτερεύσεις δωρεάν σε 100.000 εργαζόμενους,  ανέργους και συνταξιούχους,προσφέρει το υπουργείο Εργασίας, σε τουριστικά καταλύματα της χώρας.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, υπέγραψε το πρόγραμμα “Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού”, το οποίο θα κοστίσει συνολικά 10 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή περίπου 100 ευρώ κατ’ άτομο.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από την 1η Αυγούστου 2014 έως τις 30 Ιουνίου 2015, με τη διάρκεια διαμονής των δικαιούχων να ορίζεται σε μίας έως πέντε διανυκτερεύσεις.

Ποιοί είναι οι δικαιούχοι και πότε ξεκινούν οι αιτήσεις


Τις επόμενες ημέρες θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ -www.oaed.gr- η δημόσια πρόσκληση, μέσω της οποίας θα μπορούν να γίνουν οι αιτήσεις. 

Δικαίωμα υποβολής έχουν εργαζόμενοι με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου που έχουν κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος 50 ημέρες ασφάλιση ΙΚΑ, άνεργοι που έχουν λάβει στο ίδιο διάστημα τακτική επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μήνες ή 50 ημερήσια επιδόματα, καθώς και οι άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμΕΑ του ΟΑΕΔ.

Δεν δικαιούνται να συμμετάσχουν όσοι πέρυσι είχαν επιλεγεί, είτε έκαναν χρήση του προγράμματος είτε όχι (εξαιρούνται τα άτομα με αναπηρία) και οι δικαιούχοι σχετικής παροχής από οποιονδήποτε άλλο φορέα, για την ίδια περίοδο υλοποίησης.

Τα κριτήρια μοριοδότησης από το υπουργείο, θα βασίζονται στο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα, στον αριθμό ανηλίκων παιδιών, στο χρόνο συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας και, τέλος, στον αριθμό ημερών ασφάλισης με συνεισπραττόμενη εισφορα 0,35% της τριετίας που προηγείται του έτους έναρξης του προγράμματος.

Προσαύξηση κατά 50% στη μοριοδότησή τους, θα δίνεται στα άτομα με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω, ενώ ως ωφελούμενοι του προγράμματος ορίζονται:

– Τα άνω των 5 ετών προστατευόμενα τέκνα της οικογένειας των δικαιούχων με ανώτατο ηλικιακό όριο το 24ο έτος της ηλικίας τους.
– Τα άνω των 5 ετών και 24 ετών τέκνα που έχουν ίδια ασφάλιση λόγω σπουδών ή αναπηρίας
– Οι σύζυγοι των δικαιούχων όταν είναι προστατευόμενα μέλη και ασφαλίζονται από αυτούς
– Οι συνοδοί δικαιούχων που ανήκουν στην κατηγορία των ατόμων με αναπηρία (ποσοστό άνω του 67%)

newsit.gr

- Διαφήμιση -
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

Η εορτή του Αγίου Πνεύματος στο εκκλησάκι της Αγ.Τριάδας στη Στυλίδα (βίντεο & φωτογραφίες)

Σύμφωνα με τη χριστιανική διδασκαλία, το Άγιο Πνεύμα είναι μία από τις τρεις υποστάσεις ή πρόσωπα της Αγίας Τριάδας,...
- Διαφήμιση -
Stylida FM • Ραδιοφωνικός Σταθμός

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -
Kalantzis Bros • Αποφράξεις - Μεταφορές Λυμάτων