0
Δημοσιεύτηκε 3 Σεπ 2020, 19:18   /   ΚΟΙΝΩΝΙΑ
 
 

Ανατολική Φθιώτιδα: Ο πολύτεκνος ιερέας που πέρασε 5ος στη Θεολογική Αθηνών!

593eb7df73232562328ed8815561ddc8 l 617x405 ΠΑΤΗΡ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΤΕΡΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2020 ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΣΥΜΕΩΝ ΓΛΥΦΑ

Την 5η θέση της Θεολογικής Αθηνών καταλαμβάνει συμμετέχοντας στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις ο πατήρ Δημήτριος Καρτέρης ο οποίος διακονεί στον Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων στη Γλύφα Φθιώτιδας.

Με όλες τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις που έχει ένας ιερωμένος ο οποίος υπηρετεί μία μεγάλη γεωγραφική περιοχή,με τρία παιδιά και εν αναμονή ενός τετάρτου, ο πατήρ Δημήτριος Καρτέρης ξεπέρασε πολλά εμπόδια σε μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά που δοκίμασε τις αντοχές όλων των υποψηφίων.

Ο ίδιος σε ηλικία 29 ετών πήρε τη μεγάλη απόφαση να συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις και να εξεταστεί μαζί με άλλους υποψήφιους δίνοντας ιδιαίτερο χρώμα στις επιτυχίες στη φετινή χρονιά για τη Φθιώτιδα.

Αν η απόσταση από τη Γλύφα μέχρι Λαμία ήταν… μικρή, τελικά η απόσταση από την Γλύφα μέχρι τη Θεολογική Αθηνών είναι ακόμη μικρότερη.

50301288767 1964982a36 o%281%29 ΠΑΤΗΡ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΤΕΡΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2020 ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΣΥΜΕΩΝ ΓΛΥΦΑ

Ο ίδιος δηλώνει για την προσπάθειά του αυτή στο LamiaReport:

«Ένα όνειρο της εφηβικής ηλικίας έχει γίνει πραγματικότητα και δοξάζω το μεγαλοδύναμο Θεό για αυτό .

Η οικονομική κρίση η οποία σημάδεψε την χώρα και την κοινωνία μας τότε που ήμουν στην τρίτη Λυκείου, δεν είχε επιτρέψει στην οικογένειά μου να δώσει αυτή την ευκαιρία για να μπορέσω να σπουδάσω .

Λίγο αργότερα προσετέθησαν η οικογένεια ,οι σπουδές της πρεσβυτέρας ,ο ερχομός των παιδιών αλλά και το θεόπνευστο έργο της ιεροσύνης.

Με υπομονή και με πίστη στις δυνάμεις αλλά και στην άνωθεν βοήθεια (χωρίς την οποία δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα ) μου δόθηκε η δυνατότητα να τα καταφέρω φέτος .

Αυτό που θέλω να πω σε όλους τους εφήβους είναι ότι ποτέ δεν είναι αργά .

received 518738695436818 ΠΑΤΗΡ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΤΕΡΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2020 ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΣΥΜΕΩΝ ΓΛΥΦΑ

Δυσκολίες, ναι, υπάρχουν πάρα πολλές .

Με τη βοήθεια του Θεού, με τη στήριξη πάνω απ’ όλα της οικογένειας, την οποία και ευχαριστώ  ιδιαιτέρως γιατί και τα παιδιά μου στερήθηκαν πάρα πολύ τη φυσική παρουσία ,ήρθε εις πέρας στο δύσκολο αυτό εγχείρημα.

Άρχισα την προσπάθεια μου το Νοέμβριο του 2019,  μετά την έλευση του Σεβασμιωτάτου κκ Συμεών ,ο οποίος στήριξε και ευλόγησε αυτή την απόπειρα . Θα ήθελα δε να ομολογήσω με ταπεινότητα ότι με ενέπνευσε με την δική του παρουσία και δράση.

Αισθάνομαι πράγματι, μεγάλη συγκίνηση και τιμή που βρίσκομαι στο πιο ιστορικό πανεπιστήμιο στη χώρα , στο Καποδιστριακό , στη Θεολογική σχολή και θέλω να πω πως η θέση αυτή σηματοδοτεί μια καινούρια αρχή.

Screenshot 3%28383%29 ΠΑΤΗΡ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΤΕΡΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2020 ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΣΥΜΕΩΝ ΓΛΥΦΑ

Αν και δεν αισθάνομαι ικανός να δίνω συμβουλές θέλω να πω αυτό που νιώθω σε άλλα παιδιά, στους άλλους υποψήφιους :δεν χάνεται ο κόσμος γύρω μας ακόμη και αν υπάρξει μια αποτυχία.

«Στώμεν καλώς» παιδιά ,πατάμε γερά στα πόδια μας , «άνω σχώμεν τας καρδίας», σηκώνουμε τη καρδιά μας στο Θεό στο μεγάλο Καρδιογνώστη, στον Μεγάλο Διδάσκαλο και συνεχίζουμε.

Με τη χάρη του Τριαδικού μας Θεού που είναι πηγή γνώσης και σοφίας, Αυτού που κατέστησε τους πρώην αλιείς σε διαπρυσίους κήρυκες του Ευαγγελίου και τους ανέδειξε Διδασκάλους και Αποστόλους της οικουμένης όλα είναι κατορθωτά .

Άλλωστε ακόμα και αυτά που θεωρούμε «αδύνατα»  ο Θεός θα κάνει δυνατά. Να ζητάμε τη χάρη,  τη φώτιση,  την ενέργεια του Θεού στις ζωές μας.

Ας δώσουμε λίγο χώρο στο Θεό μας και σίγουρα θα γευτούμε τους γλυκύτατους καρπούς της πίστεώς μας.

IMG 20200903 160439 censored ΠΑΤΗΡ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΤΕΡΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2020 ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΣΥΜΕΩΝ ΓΛΥΦΑ

Θέλω να ευχαριστήσω με συγκίνηση την  πρεσβυτέρα η οποία όχι μόνο με ενθάρρυνε αλλά και υπήρξε πολύτιμος αρωγός της προσπάθειας που γινόταν  στο φροντιστήριο του κύριου Βαγγέλη Στεφανή, αλλά και με έβαζε και σε σωστό δρόμο στις όσες φορές οι λειτουργικές μου υποχρεώσεις είχαν καταστήσει την επαφή με το διάβασμα όχι και τόσο συχνή.

Θέλω να ευχαριστήσω το Σεβασμιώτατο ποιμενάρχη μας κκ Συμεών.. για τη στήριξη που μου παρείχε.

Ένα μεγάλο μέρος της καρδιάς μου είναι προς τους συμμαθητές , τους συνυποψήφιους στο τμήμα ,οι οποίοι πάντα ήταν πρόθυμοι να βοηθήσουν ,πάντα ήταν πρόθυμοι να ακούσουν και τη δική μου μικρή συμβουλή και βοήθεια .

Τους συγχαίρω γιατί πέρασαν όλοι στη σχολή τους.

Όσο για τους δασκάλους μου νομίζω ότι τα αποτελέσματα τους δικαιώνουν για τη συνέπεια , τη μέθοδο και την Πίστη τους».

Screenshot 1%28532%29 ΠΑΤΗΡ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΤΕΡΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2020 ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΣΥΜΕΩΝ ΓΛΥΦΑ

Φθιώτιδος Συμεών: Ο π. Δημήτριος Καρτέρης απάντηση σε όσους λένε ότι τώρα πια είναι αργά

«Ένας ταπεινός εργάτης της Εκκλησίας μας, ο ιερέας της Γλύφας και Αρχιερατικός Επίτροπος της περιοχής, το πίστεψε, το πάλεψε, και με την δύναμη του Θεού, την ευχή του Επισκόπου του και την συμπαράσταση της οικογένειας του το κατάφερε!

Επέτυχε στις πανελλήνιες εξετάσεις, εισήχθη 5ος στη Θεολογική Σχολή και προχωρά, για να διδάξει σε όλους μας ότι όταν κανείς θέλει, μπορεί πολλά και κυρίως πως ποτέ δεν είναι αργά..

Τον ευλογώ και τον επαινώ για τον αγώνα του και ανακοινώνω ότι  θα είναι ο πρώτος, που θα συμμετάσχει στο νέο  πρόγραμμα της Μητροπόλεως μας για την στήριξη των φοιτητών και φοιτητριών και των οικογενειών τους για τις σπουδές τους.

Και αν οι επιδόσεις του στο Πανεπιστήμιο είναι ικανοποιητικές, τότε τον περιμένει και κάτι ακόμη καλύτερο από τον Δεσπότη του…», δήλωσε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών στο LamiaReport.

50301136131 3ae0452b0c o ΠΑΤΗΡ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΤΕΡΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2020 ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΣΥΜΕΩΝ ΓΛΥΦΑ


Niki Giannoulidou

 
Niki Giannoulidou