0
Δημοσιεύτηκε 30 Ιούλ 2014, 09:23   /   ΚΟΙΝΩΝΙΑ
 
 

Δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία του κατηγορούμενου για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων

“Το Χαμόγελο του Παιδιού” μετά από αίτημα στην εισαγγελία Σερρών ζήτησε την δημοσιοποίηση των στοιχείων για τον κατηγορούμενο για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων ΚΟΥΛΑΞΙΖΗ Παναγιώτη, με σκοπό την προστασία και την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών.

Κανένα παιδί δεν πρέπει να βιώσει αυτή τη φρίκη ξανά. Πρέπει όλη η κοινωνία να ενημερωθεί και να αντιδράσει απέναντι σε αυτά τα εγκληματικά φαινόμενα. Δεν πρέπει να φοβόμαστε να μιλήσουμε αν γνωρίζουμε κάτι. Κάποια παιδιά μπορεί να μείνουν για πάντα “χαραγμένα” στην ψυχή τους από την σιωπή μας.

Παρακαλούμε ενημερωθείτε από την παρακάτω ανακοίνωση της Αστυνομίας Θεσσαλονίκης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 29 Ιουλίου 2014

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σερρών, η οποία επικυρώθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφία 47χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη την 14.07.2014 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών κατηγορούμενος για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων ( Σχετική η από 15.07.2014 Ανακοίνωσή μας).

Πρόκειται για τον ΚΟΥΛΑΞΙΖΗ Παναγιώτη του Χρήστου και της Μαρίκας, γεννηθέντα στο Μπρέττεν Γερμανίας το έτος 1967.

29072014kentrikis ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΛΑΞΙΖΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟΠΛΑΝΗΣΗ ΑΝΗΛΙΚΟΥ

Σε βάρος του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα αδικήματα της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια της οποίας οι παθόντες δεν συμπλήρωσαν τα 14 έτη από εκπαιδευτικό, κατά συρροή, κατ’ εξακολούθηση και σε απόπειρα, της ασέλγειας με ανήλικο έναντι αμοιβής, της οποίας οι παθόντες συμπλήρωσαν τα 10 όχι όμως τα 15 έτη κατά συνήθεια, κατά συρροή, κατ’ εξακολούθηση και σε απόπειρα, καθώς και της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια (άρθρο 342 παρ. 3, 2γ Π.Κ.).

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έως την 18:00 ώρα της 28.10.2014, σύμφωνα με τη σχετική εισαγγελική διάταξη, κρίνεται αναγκαία λαμβάνοντας υπόψη το βαθμό των ενδείξεων ενοχής του κατηγορουμένου, την ένταση του δόλου του, την πρωταρχική ανάγκη προστασίας της ανηλικότητας και του κοινωνικού συνόλου από τέτοιες αξιόποινες πράξεις, οι οποίες προσβάλουν τη γενετήσια ελευθερία και την αγνότητα της παιδικής ηλικίας, καθώς και την αξίωση της πολιτείας για τον ποινικό κολασμό ομοειδών αδικημάτων που τυχόν αποκαλυφθούν επ’ αφορμής της παρούσας.

Γενικότερα, η δημοσιοποίηση αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τον τηλεφωνικό αριθμό 23210-90805 της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.


Niki Giannoulidou

 
Niki Giannoulidou