0
Δημοσιεύτηκε 23 Ιαν 2015, 15:57   /   ΚΟΙΝΩΝΙΑ
 
 

Έφυγε από τη ζωή ο Στυλιδιώτης Επίσκοπος Ευμενείας Μάξιμος

img 0673 0 ΣΤΥΛΙΔΑ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΕΥΜΕΝΕΙΑΣ ΜΑΞΙΜΟΣ ! Σήμερα το πρωί αναγγέλθηκε από το Βέλγιο η κοίμηση του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευμενείας κυρού Μαξίμου (Μαστίχη).

Ο Θεοφιλέστατος γεννήθηκε στην Στυλίδα την 30η Σεπτεμβρίου του 1935. Διήκουσε τα εγκύκλια μαθήματα στο Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Στυλίδος. Σπούδασε τρία έτη στην Εκκλησιαστική Σχολή Λαμίας και κατόπιν στην Θεολογική Σχολή της Χαλκής, αποφοιτήσας το έτος 1958. Εχειροτονήθη Διάκονος και Πρεσβύτερος  στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος της Σχολής, το έτος 1958. Από του Δεκεμβρίου 1958, υπηρέτησε ως ιερατικώς προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ροττερνταμ Ολλανδίας μέχρι της εκλογής του εις Βοηθόν Επίσκοπον της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου και Εξαρχίας Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου, υπό τον τίτλον της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Ευμενείας, χειροτονηθείς την 11 Δεκεμβρίου 1977. Από της 1ης Απριλίου 1997, εγκατεστάθη στις Βρυξέλλας ως Βοηθός Επίσκοπος όπου προσέφερε τις υπηρεσίες του σε όλη την επικράτεια της Ιεράς Μητροπόλεως μέχρι και της κοιμήσεώς του.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος επικοινώνησε με τους οικείους του στη Στυλίδα, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και έδωσε εντολή να σημάνουν πένθιμα οι κώδωνες του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Λαμίας και των δύο Ενοριών της Στυλίδος.

Για το χρόνο και τον τόπο της εξοδίου ακολουθίας και της ταφής δεν έχουμε ακόμη καμία είδηση.

Ας είναι η μνήμη του αιωνία.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

img 6948 1 ΣΤΥΛΙΔΑ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΕΥΜΕΝΕΙΑΣ ΜΑΞΙΜΟΣ !


Niki Giannoulidou

 
Niki Giannoulidou