Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Φθιώτιδας-Μάθε πώς μπορείς να σώσεις μια ζωή

Η ΕΠΙΛΕΚΤΗ ΟΜΑΔΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ (ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α.ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ) είναι μια μη κυβερνητική ομάδα διάσωσης, κατοχυρωμένη στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με αρ. μητρώου 25/2014, η οποία έχει ως σκοπό την προστασία της ζωής, της υγείας και περιουσίας των πολιτών και της φύσης, τη διοργάνωση αθλοπαιδιών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Ο σύλλογός μας εκπονεί προγράμματα εκπαίδευσης σε πανελλαδικό επίπεδο σε σχολεία, εταιρείες και εκπαιδευτικά ιδρύματα, ενώ είναι ιδρυτικό μέλος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού EVOLSAR.

Ειδικότερα η ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. δραστηριοποιείται :

– Στην αντιμετώπιση κρίσεων, είτε ανθρωπογενών (πόλεμοι), είτε συνεπεία φυσικών καταστροφών (σεισμοί, πυρκαγιές, πλημμύρες) εντός αλλά και εκτός συνόρων.

– Στην έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση ατυχημάτων ή ασθενειών. Στην οργάνωση και την εκπαίδευση των εθελοντών-πολιτών, καθώς επίσης και στη λήψη μέτρων για την πρόληψη όλων των ανωτέρω περιπτώσεων.

– Στην εφαρμογή μέτρων για την προστασία του περιβάλλοντος (πυροπροστασία, καθαριότητα κλπ), που έχουν άμεση σχέση με την Δημόσια υγεία και την ποιότητα ζωής.

– Στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συνανθρώπων μας με ειδικές ανάγκες αλλά και των υπόλοιπων ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Για να συμμετέχει ένας πολίτης στις ομάδες των Επίλεκτων Ομάδων Ειδικών Αποστολών θα πρέπει να ολοκληρώσει επιτυχώς ένα βασικό σχολείο πέντε (5) μηνών. Τα μαθήματα είναι θεωρητικά αλλά και πρακτικά και γίνονται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους από επαγγελματίες εκπαιδευτές στο είδος τους ανάλογα με τις ανάγκες του μαθήματος.

Με το πέρας του βασικού σχολείου και με την επιτυχή περάτωση των εξετάσεων οι εθελοντές διαλέγουν μια από τις παρακάτω ειδικότητες: Πρώτες Βοήθειες, Ορεινή Διάσωση, Διάσωση στο Υγρό Στοιχείο, Αεροδιάσωση, Αντιμετώπιση Καταστροφών & Κρίσεων, Εκπαίδευση Διασωστικών Σκύλων, Τηλεπικοινωνίες & Internet, Μετεωρολογία και Ανθρωπιστικές Αποστολές.

Στόχος της ομάδας είναι να εκπαιδεύσει τους πολίτες ώστε να μπορούν να βοηθήσουν σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και μαζικών καταστροφών. Για το λόγο αυτό οι εθελοντές-πολίτες εκπαιδεύονται από τους ίδιους τους ανθρώπους που θα κληθούν να βοηθήσουν σε τέτοιες καταστάσεις, δηλαδή από επαγγελματίες διασώστες της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού, από Πυροσβέστες, από γιατρούς, νοσηλευτές, το Ε.Κ.Α.Β. καθώς και τον Ο.Α.Σ.Π.

Η εκπαίδευση βασίζεται κυρίως στις Α’ Βοήθειες, στη διάσωση εγκλωβισμένων από ερείπια (Αντιμετώπιση Καταστροφών) , στη διάσωση στο βουνό (Ορεινή Διάσωση) και στο υγρό στοιχείο (ναυαγοσωστική – καταδύσεις –ανελκύσεις), στις Τηλεπικοινωνίες αλλά και στο Π.Β.Χ. Χημικές Ραδιενεργής Καταστροφές.

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ.

https://drive.google.com/file/d/18YxuNcAKfLC7kT6RYdvacyWhi-PF0g-y/view

Δείτε το σχετικό spot 

 

- Διαφήμιση -
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

- Διαφήμιση -
Σκάρλας • Moto Service

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -