0
Δημοσιεύτηκε 15 Ιούν 2014, 20:15   /   ΚΟΙΝΩΝΙΑ
 
 

Κάλεσμα σε συλλαλητήριο από την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣoge

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 19 ΙΟΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Η ΟΓΕ καλεί τις γυναίκες, εργαζόμενες, άνεργες, νέες και συνταξιούχους, να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο για την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις, στις 19 Ιούνη, στις 6 μ.μ., στα Προπύλαια.

Η ομάδα γυναικών Λαμίας της ΟΓΕ παίρνει τη θέση της δίπλα στις οργανώσεις των συνταξιούχων και τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, στη μάχη ενάντια στις μειώσεις των συντάξεων και το «ξήλωμα» του ασφαλιστικού συστήματος. Απαντάμε στις νέες μειώσεις των επικουρικών συντάξεων που μπαίνει σε εφαρμογή τον Ιούλη, στην επίθεση που έχουν δρομολογήσει στις κύριες συντάξεις, στην αντιασφαλιστική επίθεση.

Το μέτωπο της Κοινωνικής Ασφάλισης αφορά τις εργαζόμενες, τις συνταξιούχους, τις νέες γυναίκες που εγκλωβίζονται στο φαύλο κύκλο ανεργίας και ελαστικής απασχόλησης. Η επίθεση απειλεί να τους στερήσει ακόμα και τη στοιχειώδη προστασία στην εργασία, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τις συντάξεις και τα επιδόματα.

Η κατάργηση των πρόωρων συντάξεων που σχεδιάζουν θα αυξήσει παραπέρα τα ήδη παρατεταμένα όρια συνταξιοδότησης των γυναικών με σοβαρές συνέπειες για τις μητέρες ανηλίκων, εργαζόμενες στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τις εργαζόμενες σε Βαρέα Ανθυγιεινά επαγγέλματα, καθώς και τις ασφαλισμένες που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα αλλά δεν έχουν την ηλικία.

Η ΕΕ απαιτεί να γενικευτεί η αύξηση ορίων ηλικίας στις γυναίκες σε όλα τα κράτη-μέλη. Προετοιμάζουν συνταξιοδότηση στα 70 και παρατείνουν την εκμετάλλευση των γυναικών των λαϊκών οικογενειών μέχρι το θάνατο.

Το δικαίωμα στην Κοινωνική Ασφάλιση κατακτήθηκε μέσα από σκληρούς εργατικούς και λαϊκούς αγώνες.

Στην επίθεση ΕΕ και κυβέρνησης, που ανοίγει το δρόμο για την προέλαση των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, δε μένουμε με σταυρωμένα χέρια. Ανυποχώρητα διεκδικούμε τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης να μην ξεπερνούν τα 55 χρόνια για τις γυναίκες και τα 60 για τους άνδρες, τα 50 και 55 αντίστοιχα για τους εργαζόμενους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Κανένας διαχωρισμός ανάμεσα σε νέους και παλαιούς εργαζόμενους. Βάζουμε στο επίκεντρο της προσοχής και της δράσης μας την ανάγκη να παλέψουμε για σύγχρονα κοινωνικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, για ένα ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν καθολικό σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Από τη Λαμία τα λεωφορεία θ’ αναχωρήσουν στη 13:15 από την πλατεία Πάρκου.

ΟΜΑΔΑ ΛΑΜΙΑΣ ΤΗΣ Ο.Γ.Ε.


Niki Giannoulidou