Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024
Μυρμιδόνες Στυλίδας • Αθλητικός Σύλλογος MMA
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

Ο Κ.Μπακογιάννης βάζει στο μικροσκόπιο το οδικό δίκτυο της Στερεάς Ελλάδας

securedownload

Με αφορμή  τα πρόσφατα ατυχήματα που συνέβησαν σε τμήματα του ΠΑΘΕ εντός των χωρικών ορίων της Στερεάς Ελλάδας, ο Περιφερειάρχης, Κώστας Μπακογιάννης, με αίσθημα ευθύνης απέναντι σε κάθε πολίτη που διέρχεται από την περιοχή, έδωσε τις σχετικές εντολές στις αρμόδιες υπηρεσίες για τη σύσταση ειδικού κλιμακίου μηχανικών, το οποίο κινούμενο επί της Εθνικής Οδού είχε ως στόχο να εντοπίσει, να καταγράψει και να υποδείξει τυχόν επικίνδυνα σημεία που σχετίζονται με τη σήμανση, τον οδοφωτισμό ή την ποιότητα του οδοστρώματος.

Το εν λόγω κλιμάκιο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας πραγματοποίησε αυτοψία, τα αποτελέσματα της οποίας συνοδεύουν το παρόν δελτίο τύπου.

Μετά την ολοκλήρωση της, η έκθεση αυτοψίας διαβιβάστηκε από τον Περιφερειάρχη στην παραχωρησιούχο εταιρεία (Νέα Οδό), προκειμένου αυτή να λάβει γνώση των παρατηρήσεων, και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε να δώσει οριστική λύση στα προβλήματα τα οποία έχουν επισημανθεί και καταγραφεί από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Κοινοποιήθηκε δε και στην αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΟΜΕΔΙ.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, έχοντας ενημερωθεί για τα αποτελέσματα της έκθεσης αυτοψίας και αφού τα απέστειλε στην παραχωρησιούχο εταιρία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το ζήτημα της ασφάλειας σε όλα τα οδικά δίκτυα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας είναι για εμάς ύψιστη προτεραιότητα. Γνωρίζω πολύ καλά ότι δεν άπτεται των αρμοδιοτήτων μας, αλλά η Περιφερειακή Αρχή δεν μπορεί να σιωπήσει, ούτε να κρατήσει αποστάσεις ασφαλείας. Δεσμευθήκαμε για τη διερεύνηση του ζητήματος, συστήσαμε ειδικό κλιμάκιο μηχανικών, ολοκληρώσαμε τους σχετικούς ελέγχους, ενημερώσαμε την παραχωρησιούχο εταιρεία και τις υπηρεσίες του κράτους και από σήμερα αναμένουμε τα άμεσα αντανακλαστικά τους και τον κατεπείγοντα προγραμματισμό των ενεργειών τους. Εμείς παρακολουθούμε τις εξελίξεις και επιφυλασσόμαστε για τις δικές μας ενέργειες. Σήμερα, δεν είναι ώρα για επίρριψη, αλλά για ανάληψη ευθυνών. Έτσι όλοι μας, ο καθένας από τη δική του πλευρά, οφείλουμε να κάνουμε αυτά που μας αναλογούν, προκειμένου να μη θρηνήσουμε ακόμη περισσότερα θύματα. Το οφείλουμε σε όλους εκείνους που έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο. Το οφείλουμε στους πολίτες μας που καθημερινά μετακινούνται στους δρόμους».

securedownload (1)

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

Καταβολή του ετήσιου ανταποδοτικού τέλους κτηνοτρόφων για το πρόγραμμα νεκρών ζώων

  Το εθνικό πρόγραμμα συλλογής και διαχείρισης νεκρών ζώων (ΕΠΣΥΔ) θεσπίστηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και υλοποιείται...
- Διαφήμιση -
Σκάρλας • Moto Service

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -