0
Δημοσιεύτηκε 9 Οκτ 2013, 07:41   /   ΚΟΙΝΩΝΙΑ
 
 

Ο Μαραθώνιος των Σχολικών Φυλάκων στο Δήμο Στυλίδας

μαραθωνιος σχολικοι φυλακες

Έξι σχολικοί φύλακες από την Βόρεια Ελλάδα  ξεκίνησαν «οδοιπορικό» διαμαρτυρίας προς την Αθήνα, με το όνομα «Μαραθώνιος Πρωτογενούς πλεονάσματος» ανεργίας- ανέχειας- εξαθλίωσης».

Στόχος  τους είναι να αναδείξουν το πρόβλημα της διαθεσιμότητας και απόλυσής τους και να διεκδικήσουν την επαναπρόσληψή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥΣ

Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου και 07:00 το πρωί οι Σχολικοί Φύλακες ξεκινήσαμε μπροστά από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης πεζοπορία με κατεύθυνση την Αθήνα .
Δεν είμαστε κάποια συντεχνία που απλά έχασε τα κεκτημένα της ή την βόλεψη της .Είμαστε κάποιοι από τους 1,500,000 άνεργους που ζητούν το αυτονόητο : ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. Θέλουμε τη ζωή μας πίσω ,που ξεδιάντροπα και με περίσσιο κυνισμό την παρέδωσαν στους τοκογλύφους δανειστές της χώρας μας .Ότι κατακτήθηκε επί δεκαετίες με αίμα και αγώνες λεηλατήθηκε με τον πλέον μεθοδευμένο και επαίσχυντο τρόπο .Αυτοί που κατάκλεψαν και λαφυραγώγησαν το κράτος επαγγέλλονται τώρα την σωτηρία του ,ενοχοποιώντας τους εργαζομένους και στρέφοντας την μία κοινωνική ομάδα εναντίον της άλλης .
Εμείς οι Σχολικοί Φύλακες θέλουμε να ενώσουμε την φωνή μας με την φωνή όλων των ανέργων και απελπισμένων συμπολιτών μας .Θέλουμε να γίνετε συνοδοιπόροι μας .Να πάψουμε να είμαστε νούμερα ανέργων στα χαρτιά ή σε στατιστικές κάποιων Υπουργείων.Να πάρουμε ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΣΤΑ. Να γίνουμε ποτάμι , χείμαρρος που θα πνίξει την μνημονιακή λαίλαπα .
Να βροντοφωνάξουμε “ΟΧΙ”. Μέχρις εδώ. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ .
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ .
ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ .
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ .
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ .

Αυτές τις ημέρες θα περάσουν και από τις περιοχές του Δήμου Στυλίδας. Ήδη χθες βρέθηκαν στην Πελασγία και διανυκτέρευσαν στο Βαθύκοιλο.


Niki Giannoulidou