0
Δημοσιεύτηκε 9 Φεβ 2015, 21:14   /   ΚΟΙΝΩΝΙΑ
 
 

Σε κόκκινο συναγερμό σχεδόν η μισή Ελλάδα

img_1787.gif

Κόκκινο συναγερμό εξέδωσε η ΕΜΥ και όλες οι μετεωρολογικές υπηρεσίες της Ευρώπης και των Βαλκανίων για τις επόμενες ώρες σε όλη την Ελλάδα, όπως αναφέρει το Greek-Weather.Org.

Θα πέσουν πυκνά χιόνια σε Μακεδονία, Ήπειρο και κυρίως σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα, ενώ αναμένονται ισχυρές καταιγίδες στην δυτική και ανατολική χώρα. Θυελλώδεις θα είναι οι βοριάδες που θα πνέουν σε Αιγαίο και Ιόνιο πέλαγος, αγγίζοντας ακόμα και τα 7 με 8 μποφόρ !!

Σύμφωνα με τον κόκκινο συναγερμό της ΕΜΥ:

Ο καιρός είναι πολύ επικίνδυνος. Εξαιρετικά έντονα μετεωρολογικά φαινόμενα έχουν προβλεφθεί. Εκτεταμένες ζημιές και ατυχήματα είναι πιθανά, σε πολλές περιπτώσεις απειλώντας τη ζωή και την περιουσία σε μια ευρεία περιοχή.

Να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί και να ενημερώνεστε συχνά και λεπτομερώς σχετικά με τις αναμενόμενες μετεωρολογικές συνθήκες και τους κινδύνους. Ακολουθήστε τις οδηγίες και τις συμβουλές που δίνονται από τις αρχές σε όλες τις περιστάσεις και να προετοιμάζεστε για έκτακτα μέτρα.

Σύμφωνα με το Greek-Weather.Org  πολύ χιόνι αναμένεται να πέσει τις επόμενες ώρες ως και τα ξημερώματα της Τρίτης 10/2, στις παρακάτω μεγάλες ελληνικές πόλεις:στον Πολύγυρο, στις Σέρρες, στο Κιλκίς, στην Θεσσαλονίκη, στην Βέροια, στην Έδεσσα, στην Κατερίνη, στην Φλώρινα, στην Καστοριά, στην Κοζάνη, στα Γρεβενά, στα Ιωάννινα, στην Άρτα, στα Τρίκαλα, στην Λάρισα, στην Καρδίτσα, στον Βόλο, στη Λαμία, στο Καρπενήσι αλλά και στην Λειβαδιά, ενώ νιφάδες θα πέσουν αργά το βράδυ και στα βόρεια προάστια της Αθήνας.

Σε πόλεις όπως η Φλώρινα, η Καστοριά, η Κοζάνη, τα Γρεβενά, το Καρπενήσι, τα Τρίκαλα, την Καρδίτσα και τον Πολύγυρο, ενδέχεται να υπάρχει εκ  νέου χιονόστρωση 5 ως 10 πόντων. Μικρή η πιθανότητα να το στρώσει μέσα στη Θεσσαλονίκη.


Niki Giannoulidou