0
Δημοσιεύτηκε 13 Ιαν 2021, 10:00   /   ΚΟΙΝΩΝΙΑ
 
 

Σεισμός 4,7 Ρίχτερ ταρακούνησε και τη Φθιώτιδα

seismografos 617x383 ΣΕΙΣΜΟΣ

Ασθενής σεισμός 4,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης στον Μαραθιά Φωκίδας, έγινε αισθητός και στην Αθήνα, ενώ ταρακούνησε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας της Πελοποννήσου και των Ιόνιων Νησιών.

Ασθενής σεισμός 4,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης στον Μαραθιά Φωκίδας, έγινε αισθητός και στη Φθιώτιδα.

Μικρό εστιακό βάθος

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η σεισμική δόνηση καταγράφηκε την 00.09 σήμερα Τετάρτη.

seismos aigio ΣΕΙΣΜΟΣ
Εικόνα gein.noa.gr

Το επίκεντρό της εντοπίστηκε σε απόσταση 16 χιλιομέτρων βόρεια του Αιγίου και το εστιακό βάθος του υπολογίστηκε στα 4,3 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, σημειώθηκε μικρή κατολίσθηση στην Εθνική Οδό Ναυπάκτου – Ιτέας, κοντά στην περιοχή του Μαραθιά, χωρίς πάντως να κλείσει ο δρόμος, και γίνονται εργασίες για την αποκατάσταση του προβλήματος.

Και μικρότερες δονήσεις

Μετά τον σεισμό των 4,7 Ρίχτερ, και σε διάστημα περίπου μισής ώρας, σημειώθηκαν στην ίδια περιοχή και άλλες μικρότερες σεισμικές δονήσεις. Η μεγαλύτερη από αυτές καταγράφηκε την 00.29 και είχε μέγεθος 4,3 Ρίχτερ.

Αναμενόμενος

Καθησυχαστικοί εμφανίστηκαν ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Ακης Τσελέντης και ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας, οι οποίοι ανέφεραν πως ο σεισμός των 4,7 Ρίχτερ ήταν αναμενόμενος καθώς στην περιοχή υπάρχει από καιρό έντονη σεισμική δραστηριότητα. Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις τους

ΠΗΓΗ www.in.gr


Niki Giannoulidou