Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

Συνεδρίασε στη Στυλίδα η Επιτροπή Ισότητας της ΚΕΔΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με μεγάλη επιτυχία και με επίκεντρο τον Δήμο Στυλίδας ολοκληρώθηκαν οι προγραμματισμένες δράσεις που αφορούν σε ζήτημα της ισότητας με τη συνεργασία της , της οποίας είμαι μέλος.

Με πρωτοβουλία και μετά από πρόσκλησή μου πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Στυλίδας η τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής και ακολούθησε μια άκρως ενδιαφέρουσα ανοιχτή ενημερωτική συζήτηση με θέμα «Αντιμετωπίζοντας τα Στερεότυπα εις βάρος των γυναικών. Σκέψεις, προβληματισμοί και προτάσεις» με τη συμμετοχή πολλών γυναικών αλλά και ανδρών στο κτίριο του ΟΣΚ.

Όλοι όσοι παρακολούθησαν την εσπερίδα άκουσαν με μεγάλο ενδιαφέρον τις εισηγήσεις των αξιόλογων ομιλητών, ειδικών επιστημόνων σε ζητήματα ισότητας και αυτοδιοικητικών από όλη την Ελλάδα, που μας τίμησαν με την παρουσία τους. Στο πλαίσιο της εσπερίδας αναζητήθηκαν τρόποι περαιτέρω ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των τοπικών κοινωνιών, συζητήθηκαν οι νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί για τα ζητήματα ισότητας και οι συνέργειες που θα πρέπει να δομηθούν ώστε να προληφθούν και να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι πολυποίκιλες προκλήσεις που απορρέουν από τις έμφυλες σχέσεις.

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η διαλογική συζήτηση που ακολούθησε, με κοινό παρονομαστή τον αγώνα για την επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών, σε πείσμα των στερεότυπων αντιλήψεων και πρακτικών για τους ρόλους και τις υποχρεώσεις των δύο φύλων στη δημόσια και την ιδιωτική ζωή.

Η Δήμαρχος Στυλίδας δήλωσε « Οι ανισότητες µεταξύ ανδρών και γυναικών εξακολουθούν να υφίστανται, παρά τα σηµαντικά βήµατα προόδου που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια και αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στις βαθιά ριζωµένες πατριαρχικές αντιλήψεις και τα στερεότυπα σχετικά µε τους κοινωνικούς ρόλους των δύο φύλων. Οφείλουμε στις νέες γενιές να εξαλείψουμε οποιαδήποτε μορφή έμφυλης ή άλλης ανισότητας και επενδύουμε στην πεποίθηση πως και τα δύο φύλα, πρέπει να βαδίζουν δίπλα- δίπλα και να είναι ισότιμοι συνοδοιπόροι. Οφείλουμε να χτίσουμε μία κοινωνία αλληλεγγύης, εξαλείφοντας στερεότυπα του παρελθόντος στοχεύοντας στην πρόληψη και εξάλειψη της βίας, την ενίσχυση της γυναικείας απασχόλησης και των πολιτικών ίσων ευκαιριών μέσω της ενίσχυσης της συμμετοχής των γυναικών σε θέσεις ευθύνης».

                                                                                    Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων

                                                                                                Δήμου Στυλίδας

- Διαφήμιση -
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

- Διαφήμιση -
Σκάρλας • Moto Service

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -
Kalantzis Bros • Αποφράξεις - Μεταφορές Λυμάτων