0
Δημοσιεύτηκε 20 Απρ 2015, 18:21   /   ΚΟΙΝΩΝΙΑ
 
 

Το τρίμηνο Μνημόσυνο του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευμενείας κυρού Μαξίμου

img_1994_1Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευμενείας κυρού Μαξίμου Μαστίχη τελέσθηκε την Δευτέρα 20 Απριλίου, με τη συμπλήρωση τριών μηνών από την προς Κύριον εκδημία του, στην Ιερά Μονή Αγίου Βλασίου Στυλίδος, όπου και ο τάφος του.

img_2001_0

Του Ιερού Μνημοσύνου προηγήθηκε Θεία Λειτουργία στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος και παρέστησαν ιερείς ομόρων ενοριών, συγγενείς και συντοπίτες του μακαριστού.

img_1996

Στο κήρυγμα του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στα χαρίσματα και τις αρετές που σκιαγραφούσαν την προσωπικότητα του Μακαριστού Επισκόπου και ιδιαιτέρως αυτό της ευγενείας. Η ευγένεια της ψυχής, ετόνισε ο Σεβασμιώτατος, εκφράζει την αγιότητα της ψυχής. Ο αείμνηστος Μάξιμος με την ευγένεια, την ευλάβεια, την πραότητα, την καλοσύνη έκτισε το παλάτι του στον ουρανό, δηλαδή, τόπο αναπαύσεως και χαράς στην αιωνιότητα.  Ευχήθηκε, τέλος, ο Μακαριστός Επίσκοπος Μάξιμος να στέλνει από τον θρόνο του Θεού όπου παρεδρεύει, την ευχή του προς όλους όσοι τιμούν την μνήμην του και μπορούν να λαμβάνουν τα μηνύματα της ζωής του, την διάθεση δηλαδή για ευγένεια, ευλάβεια και εκκλησιαστική ζωή.

img_1981

imfth.gr


Niki Giannoulidou