0
Δημοσιεύτηκε 19 Μαρ 2021, 20:18   /   ΚΟΙΝΩΝΙΑ
 
 

«Χαραμάδα» εξόδου από το lockdown – Τι θα επιτρέπεται από αύριο – Τι από Δευτέρα

1-aaAAasadHHHonissss-np-768×437

Ένα δύσκολο στοίχημα καλείται να κερδίσει η κυβέρνηση, καθώς η διασπορά του νέου κορωνοϊού εξακολουθεί να βρίσκεται στα ύψη ενώ τα νοσοκομεία ασφυκτιούν. Ωστόσο, η ανάγκη να υπάρξουν βαλβίδες αποσυμπίεσης απέναντι στην ψυχολογική κόπωση των πολιτών έναντι του παρατεταμένου lockdown, οδηγεί την κυβέρνηση στην λήψη «έξυπνων» μέτρων, καθώς και ο καιρός βελτιώνεται. Μετά και το «πράσινο» φως της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων, αποφασίστηκε:

– Η απαγόρευση της κυκλοφορίας να ισχύει από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί για όλη τη χώρα και όλη τη βδομάδα, αρχής γενομένης από αύριο, Σάββατο 20.03.2021.

-Η επαναλειτουργία κομμωτηρίων και κέντρων περιποίησης άκρων από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου.

Η επαναλειτουργία υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων έως 3 άτομα με χρήση μάσκας και χρήση του κωδικού 6 και χωρίς αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα.

Το άνοιγμα των δημόσιων πάρκων, με επίσκεψη έως τριών ατόμων, εκτός εάν αφορά σε οικογένειες και πάλι με χρήση του κωδικού 6 και μετακίνηση με τα πόδια ή με ποδήλατο.

– Η τέλεση λειτουργίας στις εκκλησίες με 1 πιστό ανά 25 τμ και όριο τους 20 πιστούς για Κυριακή της Ορθοδοξίας, για την 25η Μαρτίου και τους δεύτερους χαιρετισμούς της Θεοτόκου.

– Τέλος, επιτρέπεται η ερασιτεχνική αλιεία για τους διαμένοντες σε παραθαλάσσιους δήμους με χρήση του κωδικού 6.

www.naftemporiki.gr


Niki Giannoulidou