Ξανά από την αρχή η δίκη για την αιματηρή συμπλοκή των νεαρών στις Ράχες του δήμου Στυλίδας.
Κατηγορούμενοι είναι 4 νεαροί από την Λαμία και την Θεσσαλονίκη. Μάλιστα ο ένας από αυτούς, Λαμιώτης, παραμένει προφυλακισμένος, ενώ οι υπόλοιποι που επίσης είχαν προφυλακιστεί, αφέθησαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
Μαζί τους ήταν και ένας 17χρονος του οποίου η υπόθεση διαχωρίστηκε γιατί ήταν ανήλικος. Οδηγήθηκε αρχικά στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Ανηλίκων στη Κασσαβέτεια. Το δικαστήριο του έχει ολοκληρωθεί και έχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.
Τι είχε συμβεί:
Στις 11 Αυγούστου του 2024 οι 5 νεαροί κινούνταν στις Ράχες και ρωτούσαν άλλα παιδιά τι ομάδα είναι. Το ίδιο βράδυ μάλιστα μάλωσαν με μία παρέα παιδιών.
Τα ξημερώματα οι κατηγορούμενοι συναντήθηκαν ξανά με την ίδια παρέα.
Κατέβηκαν από το αυτοκίνητο τους και τους επιτέθηκαν με μαχαίρι, γκλοπ, και άλλα αντικείμενα.
Δύο παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λαμίας μαχαιρωμένα, ενώ τα υπόλοιπα παιδιά και ο πατέρας του ενός από αυτά τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Στυλίδας για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
Οι δράστες εντοπίστηκαν, συνελήφθησαν και πλέον περιμένουμε την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Λαμίας την Τρίτη.
Οι κατηγορίες που τους βαραίνουν είναι σοβαρές: απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, από κοινού, απειλή από κοινού κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, επίθεση που έγινε από πολλούς, εξαιτίας της οποίας επήλθε βαριά σωματική βλάβη ανθρώπου, και κατά περίπτωση, κατοχή και χρησιμοποίηση αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία, επικίνδυνη σωματική βλάβη, απλή σωματική βλάβη και όλα τα παραπάνω με σαφή αθλητική αναφορά και αθλητικό υπόβαθρο που ανάγεται σε αντιπαλότητα μεταξύ οπαδών αθλητικών ομάδων, τελεσθείσα σε τόπο και χρόνο που δεν συνδέεται με συγκεκριμένη αθλητική εκδήλωση.
Η πρώτη ημέρα της διαδικασίας, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Λαμίας ήταν μαραθώνια, αφού διήρκεσε περίπου 12 ώρες και διακόπηκε για σήμερα Τρίτη 10 Ιουνίου
Ωστόσο το πρωί, όταν όλοι οι εμπλεκόμενοι στη δίκη πήραν τη θέση τους, ο κύριος εισαγγελέας έκανε γνωστό πως έπεσε στην αντίληψή του ότι ο γιος ενός από τους ενόρκους διατηρεί φιλικές σχέσεις με έναν από τους κατηγορούμενους.
Ο ένορκος παραδέχθηκε πως ήταν αλήθεια, το δικαστήριο αποσύρθηκε και όταν επέστρεψε ανακοίνωσε πως η δίκη θα σταματήσει και θα ξεκινήσει από την αρχή.
Μάλιστα δεν έκανε δεκτό το αίτημα αποφυλάκισης του κατηγορούμενου που βρίσκεται προφυλακισμένος, από τον Αύγουστο του 2024, όταν και έγινε η συμπλοκή.
Για την εξέλιξη αυτή, που συμβαίνει για πρώτη φορά στην πολύχρονη παρουσία του στις δικαστικές αίθουσες, μιλά στο Star Κεντρικής Ελλάδας ο δικηγόρος Γιώργος Δούμας που εκπροσωπεί ένα από τα θύματα.





