0
Δημοσιεύτηκε 11 Φεβ 2016, 08:57   /   ΚΟΙΝΩΝΙΑ
 
 

Υπεγράφη συμφωνία αστυνόμευσης μεταξύ του Υπ. Προστασίας του Πολίτη & της εταιρείας «Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας»

 parakampsi stylidas erga 8 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΠΑΘΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Ε 65 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ

 Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η εταιρεία «Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας, Ανώνυμη Εταιρεία Παραχώρησης» προχώρησαν στην υπογραφή συμφωνίας αστυνόμευσης.

Την συμφωνία υπέγραψαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και από την πλευρά της εταιρείας ο Εμμανουήλ Βράιλας, Διευθύνων Σύμβουλος και ο Στυλιανός Πενθερουδάκης, Τεχνικός Διευθυντής.

Η συμφωνία αφορά στην παροχή αστυνόμευσης στον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Aθηνών – Θεσσαλονίκης – Ευζώνων (Π.Α.Θ.Ε.), στο τμήμα του έργου παραχώρησης, από την Σκάρφεια έως τις Ράχες, μήκους 57 χιλιομέτρων καθώς και στα τμήματα του έργου παραχώρησης, στον αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδος (Ε65).

Ειδικότερα προβλέπεται ότι οι αρμόδιες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας αναλαμβάνουν την 24ωρη αστυνόμευση των παραπάνω τμημάτων αυτοκινητόδρομων, ιδίως στον τομέα της τροχονομικής αστυνόμευσης και της οδικής ασφάλειας.

Από την πλευρά της η εταιρεία αναλαμβάνει να εξασφαλίσει, με δικό της κόστος, τις εγκαταστάσεις αστυνόμευσης, ενώ θα προμηθεύσει τις Υπηρεσίες Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων με οχήματα και εξοπλισμό. Επιπλέον καλύπτει τα έξοδα συντήρησης των οχημάτων, καθώς και την ανανέωσή τους κάθε πέντε χρόνια, ώστε ο στόλος να παραμένει λειτουργικός και αποτελεσματικός.

 

Αναλαμβάνει ακόμα την υποχρέωση ασφάλισης των οχημάτων που θα διαθέσει στην Ελληνική Αστυνομία, για περιπτώσεις αποκατάστασης ζημιών, καθώς και την αστική ευθύνη της Ελληνικής Αστυνομίας, έναντι τρίτων.

Σκοπός της συμφωνίας, που εκφράζει την κοινή βούληση των δυο πλευρών, είναι να εξασφαλιστούν οι απαραίτητοι πόροι, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε τεχνικό εξοπλισμό, ώστε να διασφαλίζονται οι ενδεδειγμένες συνθήκες κυκλοφορίας των οχημάτων καθώς και γενικότερα η ασφάλεια των χρηστών των αυτοκινητοδρόμων καθώς και των εργαζομένων σε αυτούς.

Αντίστοιχες συμφωνίες έχουν γίνει και στις προηγούμενες περιόδους με θετικό αποτέλεσμα.


Niki Giannoulidou

 
Niki Giannoulidou