Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών
Μυρμιδόνες Στυλίδας • Αθλητικός Σύλλογος MMA

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για επιστροφή ΦΠΑ σε Αγρότες του Ειδικού καθεστώτος

 

Οι αγρότες που ανήκουν στο Ειδικό Καθεστώς ΦΠΑ θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν έχουν υποχρέωση να υποβάλουν δηλώσεις ΦΠΑ (όπως οι Αγρότες που ανήκουν στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ) και έχουν δικαίωμα να λάβουν επιστροφή του ΦΠΑ που επιβάρυνε τις αγορές αγαθών ή λήψεις υπηρεσιών τις οποίες πραγματοποίησαν για την άσκηση της αγροτικής τους εκμετάλλευσης.

Συγκεκριμένα, ενω οι πωλήσεις των προϊόντων ή των υπηρεσιών στους αγρότες ειδικού καθεστώς ΦΠΑ δεν επιβαρύνεται με φόρο προστιθέμενης αξίας, οι δαπάνες αγορές / έξοδα που πραγματοποιούν για την παραγωγή των προϊόντων τους επιβαρύνονται με ΦΠΑ. Για αυτό το λόγο αυτό, έχουν δικαίωμα να ζητήσουν με αίτηση τους επιστροφή ποσού ΦΠΑ ίσο με το 6% επί της αξίας των παραδιδόμενων αγροτικών προϊόντων παραγωγής τους και των παραχωμένων υπηρεσιών τους.

Δήλωση των πωλήσεων τους και των υπηρεσιών τους που παρέχουν στα πλαίσια της άσκησης της ατομικης τους αγροτικής εκμετάλλευσης προς άλλους επαγγελματίες υποκείμενους στο ΦΠΑ , το Δημόσιο , Δήμους κ.α.

 

Απαραίτητες προϋποθέσεις: α) ύπαρξη πρωτότυπων τιμολογίων / παραστατικών καθώς και β) η παραγωγή προϊόντων ή και η παροχή υπηρεσιών να προέρχεται από εκμετάλλευση περιουσιακών στοιχείων που είτε του ανήκουν κατά κυριότητα είτε έχει το δικαίωμα εκμετάλλευσης .

 

Κατάθεση Αιτήσεων Ηλεκτρονικά στο myBusinessSupport

Το myBusinessSupport είναι η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την αποτύπωση και την παρακολούθηση των κρίσιμων οικονομικών μεγεθών των επιχειρήσεων που συνθέτουν το προφίλ τους.

 

Η πλατφόρμα δημιουργήθηκε για να υποστηρίζει την υποδοχή αιτήσεων και πληροφοριών για οικονομικές ενισχύσεις και αποζημιώσεις που χορηγούνται σε επιχειρήσεις μέσα από το σύστημα myAADE της ΑΑΔΕ, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στην πλατφόρμα myBusinessSupport της ΑΑΔΕ δημιουργούνται δύο ομάδες εφαρμογών. Στην πρώτη, με τίτλο «Τα Έσοδά μου», οι επιχειρήσεις δηλώνουν στοιχεία εσόδων και εξόδων για τους σκοπούς εφαρμογής της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, καθώς και του Μηχανισμού ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ του πληροφοριακού συστήματος ΕΡΓΑΝΗ.

Στη δεύτερη, με τίτλο «Οι Εφαρμογές μου», βρίσκονται όλες οι εφαρμογές που έχουν αναπτυχθεί και αναπτύσσονται για την υποβολή αιτήσεων χορήγησης ενισχύσεων προς τις επιχειρήσεις, για τις οποίες έχει αρμοδιότητα η ΑΑΔΕ (Επιστροφή ΦΠΑ Αγροτών, Επιστρεπτέα Προκαταβολή, Αποζημιώσεις Ειδικού Σκοπού, Κομιστές Αξιογράφων κλπ ), καθώς και οι εφαρμογές για την υποβολή αιτημάτων επανεξέτασης σχετικά με τις αιτήσεις αυτές.

Οδηγίες για την υποβολή αίτησης επιστροφής ΦΠΑ σε αγρότες ειδικού καθεστώτος

Νέοι αγρότες!

Νέοι αγρότες με ένταξη στο πρόγραμμα νέων αγροτών και με υποχρέωση για υπαγωγή στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ από 1/1/2023 δεν χάνουν το δικαίωμα επιστροφής ΦΠΑ για όσες πωλήσεις έκαναν μέσα στο 2022.
Συνεπώς αγρότης που εντάχθηκε στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ στις 1/1/2023 έχει δικαίωμα να ζητήσει επιστροφή ΦΠΑ 6% για τις παραδώσεις αγροτικών προϊόντων παραγωγή τους για τη χρήση 2022

Προσοχή!!

Βασική προϋπόθεση : Όσοι αγρότες υποβάλλουν πρώτη φορά αίτηση επιστροφής ΦΠΑ θα πρέπει να έχουν ενταχθεί στο ειδικό καθεστώς αγροτών μέχρι 31/12/2022.

Νέο Έντυπο:

Νέο Έντυπο: ΦΠΑ 304 Δήλωση Αίτηση και Αναλυτική κατάσταση δικαιολογητικών για την επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες ειδικό καθεστώς του αρθ.41 του κώδικα ΦΠΑ.

 

 

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΒΗΜΑ-ΒΗΜΑ Η ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

Θρύλοι και παραδόσεις για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης

29 Μαΐου 1453: Η ΠΟΛΙΣ ΕΑΛΩ! Η χιλιόχρονη αυτοκρατορία έπεσε. Ο θρύλος λέει ότι «ήτανε θέλημα Θεού». Από τότε...
- Διαφήμιση -
Stylida FM • Ραδιοφωνικός Σταθμός

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -
Kalantzis Bros • Αποφράξεις - Μεταφορές Λυμάτων