0
Δημοσιεύτηκε 21 Αυγ 2013, 10:39   /   ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
 
 

Διαψεύδονται τα δημοσιεύματα για την επιβολή του σεισμόσημου…

σεισμοσημοΔεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η επιβολή σεισμόσημου, διευκρίνισε σε νεότερη δήλωσή του ο υπουργός ΠΕΚΑ Γ. Μανιάτης.
«Δηλώνω κατηγορηματικά…
ότι δεν υπάρχει καμία τέτοια δέσμευση απέναντι στην τρόικα, ούτε πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μια τέτοια ρύθμιση», τόνισε ο υπουργός.
Χθες το  πρωί σε δηλώσεις του στο Mega, ο κ. Μανιάτης αρκέστηκε να πει για το θέμα πως «είναι μια κατεύθυνση στην οποία πρέπει να κινηθεί η χώρα με πάρα πολύ προσοχή, χωρίς να επιβαρυνθούν οι πολίτες, οι οποίοι πια δεν αντέχουν άλλο, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν θα ξαναπάθουμε τις ζημιές που πάθαμε στο παρελθόν».
Διαβεβαίωσε επίσης πως «θα υπάρξει η ελαχιστότατη επιβάρυνση στους πολίτες» και ότι «θα προσπαθήσουμε να είναι όσο το δυνατόν μικρότερη».
Αρνήθηκε πάντως να δώσει περισσότερες πληροφορίες για το θέμα, δεδομένου, όπως είπε, ότι «είναι μια συζήτηση που είναι σε εξέλιξη».
Σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής» αναφερόταν ότι η τρόικα ζητεί την υποχρεωτική ασφάλιση όλων των ακινήτων για φυσικές καταστροφές (σεισμούς, πλημμύρες, πυρκαγιές), θέμα το οποίο αναμένεται να συζητηθεί κατά τη διάρκεια του νέου ελέγχου της ελληνικής οικονομίας, που ξεκινά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.
naftemporiki.gr


Niki Giannoulidou