Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024
Μυρμιδόνες Στυλίδας • Αθλητικός Σύλλογος MMA
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

Είπαν “Ναι” στo Κέντρο Υποστήριξης οι επιχειρήσεις της Στερεάς Ελλάδας

 Κέντρο Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας Στερεάς Ελλάδας

Η Περιφέρεια στην υπηρεσία του Επιχειρηματία

 

 

Οκτώ απλές ερωτήσεις και απαντήσεις για την πρωτοβουλία της δημιουργίας Κέντρου Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

 

 

  1. Γιατί δημιουργείται το Κέντρο Υποστήριξης Επιχειρηματικότητας;

 

Το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας αποτελεί μια πρωτοβουλία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για να στηριχθεί έμπρακτα, ουσιαστικά και αποτελεσματικά η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Στερεά Ελλάδα. Η στροφή στην επιχειρηματικότητα είναι μόνη σίγουρη διέξοδος από την ανεργία και την οικονομική κρίση. Χρειάζεται όμως συγκεκριμένο σχέδιο και στρατηγική, σύγχρονη και εφαρμόσιμη τεχνογνωσία.

 

  1. Σε τι στοχεύει η Περιφέρεια με την ίδρυση του Κέντρου;

 

Στόχος είναι κινητοποιηθούν όλοι όσοι εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στην επιχειρηματική αγορά σε μια διαδικασία που θα δώσει ώθηση στην περιφερειακή οικονομία. Στόχος είναι η διαρκής ενημέρωση και επικοινωνία με τις επιχειρήσεις, ο διάλογος και η διαβούλευση με τους οργανωμένους φορείς και εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας, ο σχεδιασμός και υλοποίηση στρατηγικών και δράσεων, η ενθάρρυνση και η υποστήριξη συνεργασιών και συνεργιών, η επίλυση γραφειοκρατικών προβλημάτων, η ανεύρεση και διαμόρφωση χρηματοδοτικών εργαλείων, η αναζήτηση χρηματοδοτικών πόρων, η προσέλκυση και υποστήριξη επενδύσεων, η δημιουργία επιχειρηματικής ταυτότητας για την Περιφέρεια.

 

  1. Ποιος μπορεί να απευθύνεται στο Κέντρο;

 

Στο ΚΥΕ μπορεί να απευθύνεται κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο, πολίτες, επιχειρηματίες, ενώσεις, φορείς που έχουν οποιοδήποτε επιχειρηματικό ενδιαφέρον. Θα είναι ανοικτό για τον πολίτη που θέλει να ξεκινήσει μια επιχειρηματική δραστηριότητα και χρειάζεται καθοδήγηση, για τη νέα ή υφιστάμενη επιχείρηση που ζητάει υποστήριξη για να βελτιώσει τη θέση της αγορά, ο υποψήφιος επενδυτής από την Ελλάδα ή το εξωτερικό που θέλει να επενδύσει στην Στερεά Ελλάδα.

 

  1. Υπάρχει κάποια ειδική στόχευση σε σχέση με τις υπηρεσίες που θα παρέχει το Κέντρο;

 

Προβλέπονται πέντε κύριες κατηγορίες “πελατών”. Μια σημαντική ομάδα είναι Νέοι Μεγάλοι Επενδυτές που ενδιαφέρονται να φέρουν κεφάλαια στην Περιφέρεια. Μια δεύτερη ομάδα είναι οι Δυναμικές και Πρωτοπόρες επιχειρήσεις, αυτές που διακρίνονται για τη δημιουργική και αναπτυξιακή δραστηριότητά τους. Μια τρίτη ομάδα είναι οι Εξωστρεφείς Επιχειρήσεις, όσες δηλαδή εξάγουν τα προϊόντα τους εκτός Περιφέρειας και εκτός χώρας. Μια τέταρτη είναι οι Νεοφυείς Επιχειρήσεις, δηλαδή οι νέες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται κυρίως στον τομέα της έρευνας, της καινοτομίας, της τεχνολογίας και της πληροφορικής. Τέλος μια πέμπτη ομάδα είναι οι Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις, η συντριπτική πλειοψηφία δηλαδή των επιχειρήσεων στην Στερεά Ελλάδα.

 

 

 

  1. Τι υπηρεσίες θα παρέχει το Κέντρο;

 

Το ΚΥΕ θα παρέχει δύο κατηγορίες υπηρεσιών. Μία οριζόντια που θα απευθύνεται γενικά σε όλες τις επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως κλάδου και ιδιότητας. Για παράδειγμα το Κέντρο θα δημιουργήσει μια Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Επιχειρήσεων της Στερεάς Ελλάδας, στην οποία θα καταχωρίζονται οι επιχειρήσεις με υλικό που θα προβάλει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τη δραστηριότητα τους, προκειμένου να συγκεντρωθούν με έναν ενιαίο τρόπο, σε ένα σημείο στο οποίο θα έχει πρόσβαση κάθε ενδιαφερόμενος. Η δεύτερη κατηγορία υπηρεσιών είναι η κάθετη που θα παρέχει υπηρεσίες για τις προαναφερθείσες “ειδικές κατηγορίες” επιχειρήσεων. Για παράδειγμα θα δημιουργηθεί υπηρεσία “μιας στάσης” για τη διαχείριση μεγάλων επενδύσεων ώστε να προωθούνται με ταχύτητα και να διεκπεραιώνονται χωρίς περιττή γραφειοκρατία οι σχετικές διαδικασίες.

 

  1. Το Κέντρο θα συντάσσει επιχειρηματικά σχέδια; Θα δίνει χρηματοδοτήσεις;

 

Το Κέντρο δεν θα παρέχει εξατομικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες και δεν παρέχει χρηματοδοτήσεις. Δεν θα υποκαταστήσει τον ρόλο συμβουλευτικών εταιρειών. Το Κέντρο επίσης δεν θα δίνει χρηματοδοτήσεις αλλά θα παρέχει ενημέρωση σχετικά με διαθέσιμες χρηματοδοτικές δυνατότητες. Με λίγα λόγια, ο ρόλος του είναι στρατηγικός, κατευθυντήριος, συντονιστικός και υποστηρικτικός.

 

  1. Πότε θα ξεκινήσει η λειτουργία του; Από που θα χρηματοδοτείται;

 

Το ΚΥΕ ιδρύεται στο πλαίσιο της νέας προγραμματικής περιόδου του ΕΣΠΑ (2014-2020), η λειτουργία του προβλέπεται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης. Η λειτουργία του αναμένεται να ξεκινήσει με το καλοκαίρι, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες διαδικασίες ίδρυσής του.

 

  1. Που θα βρίσκονται τα γραφεία του;

 

Το Κέντρο θα έχει συνολικά πέντε γραφεία, ένα σε κάθε πρωτεύουσα των Περιφερειακών Ενοτήτων της Στερεάς Ελλάδας (Λαμία, Λιβαδειά, Χαλκίδα, Άμφισσα, Καρπενήσι). Η έδρα του θα βρίσκεται στη Λαμία.

 

 

- Διαφήμιση -
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

- Διαφήμιση -
Stylida FM • Ραδιοφωνικός Σταθμός

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -
Kalantzis Bros • Αποφράξεις - Μεταφορές Λυμάτων