0
Δημοσιεύτηκε 23 Μαΐ 2013, 09:30   /   ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
 
 

Καταργούνται οι φορολογικές δηλώσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους

forologiki dilwsi ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ

Με βάση το νέο φορολογικό που αναμένεται όσοι φορολογούνται όταν λαμβάνουν το εισόδημα τους πχ. μισθωτοί συνταξιούχοι κτλ και δεν έχουν κάποια άλλη πηγη εσόδων δεν θα οφείλουν πλέον να κάνουν φορολογικες δηλώσεις αφού η εκκαθάριση θα γίνεται μηνιαίως και θα φορολογούνται. Σύμφωνα με δημοσίευμα του newsit.gr με τον τρόπο αυτό καταργούνται οι φορολογικές δηλώσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τι αλλάζει το 2014 με το νέο φορολογικό

Οποιαδήποτε αμοιβή πλέον του μηνιαίου εισοδήματος θα υπόκειται σε παρακράτηση φόρου 42%.

Στη νέα φορολογική κλίμακα που θα ισχύσει για μισθωτούς και συνταξιούχους από 1η Ιανουαρίου του 2014 υποβάλλονται συντελεστές από 1% ως και 42% (κλιμακωτά) στις αποδοχές άνω των 800 ευρώ.

Δήλωση θα υποβάλλουν μόνον όσοι έχουν επιπλέον έσοδα από άλλη πηγή και επιθυμούν να πάρουν επιστροφή φόρου.
Οι παραπάνω φορολογούμενοι θα πρέπει να έχουν υποβάλλει τη σχετική δήλωση ως την 1η Απριλίου.

Παράλληλα αυξάνεται στο 90% από το 55% και 80% που είναι σήμερα η προκαταβολή φόρου για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις.

Με το νέο φορολογικό θα φορολογείται από το πρώτο ευρώ και η αποζημίωση που λαμβάνει κάποιος όταν απολύεται-. Σήμερα φορολογούνται μόνο τα ποσά άνω των πρώτων 60.000 ευρώ.

Τέλος με το νέο φορολογικό που προωθείται καταργείται ο συμπληρωματικός φόρος 1,5% ως 3% επί των εισοδημάτων από ακίνητα.

dikaiologitika.gr


Niki Giannoulidou

 
Niki Giannoulidou