0
Δημοσιεύτηκε 1 Ιούλ 2015, 09:34   /   ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
 
 

Τι ποσό της σύνταξης και πού θα το εισπράξουν από 1η Ιουλίου 2015 οι συνταξιούχοι όλης της χώρας

ika-syntakseis

Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών αναφέρεται :

Στη χθεσινή σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών υπό τον Υπουργό Οικονομικών στην οποία συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των πέντε μεγαλύτερων πιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας, σε διαρκή συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδος, αποφασίστηκαν τα εξής:

Από την Τετάρτη 1 Ιουλίου, και για τρεις συναπτές μέρες, θα ανοίξουν περί τα χίλια τραπεζικά καταστήματα σε όλη την χώρα για να εξυπηρετήσουν τους συνταξιούχους που δεν διαθέτουν κάρτες ανάληψης ή χρεωστικές κάρτες και οι οποίοι θα δύνανται να αποσύρουν έως 120 ευρώ μετρητά μία φορά μόνον κατά την διάρκεια της εβδομάδας τούτης.

Παράλληλα, οι τράπεζες δεσμεύονται να εκδώσουν άμεσα χρεωστικές κάρτες ώστε οι συνταξιούχοι να μπορούν να συναλλάσσονται κανονικά σε σημεία πώλησης που δέχονται χρεωστικές κάρτες καθώς και να κάνουν τις προβλεπόμενες αναλήψεις των 60 ευρώ ημερησίως.

Σε άλλες δύο ανακοινώσεις αναφέρονται οι παρακάτω λίστες τραπεζών:

Κατάλογος Τραπεζών:

ALPHA BANK

ATTICA BANK

ΕΘΝΙΚΗ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ EUROBANK

ΤΑΧ. ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Τα καταστήματα των συνεταιριστικών τραπεζών που θα ανοίξουν από την 1η Ιουλίου για την εξυπηρέτηση της πληρωμής των συνταξιούχων ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ_ΤΡΑΠΕΖΕΣ.pdf

Σήμερα δεν θα πάρουν χρήματα όλοι όσοι πάνε.

Θα μπορέσουν να μπουν στην τράπεζα μόνο οι συνταξιούχοι των οποίων το όνομα αρχίζει με τα γράμματα από τα Α ως το γράμμα Ι.

Αύριο Πέμπτη θα πάρουν χρήματα όσοι δεν έχουν κάρτα και τα επίθετά τους ξεκινούν από τα γράμματα από το Κ ως το Μ και την Παρασκευή όσοι έχουν επίθετο που ξεκινάει από το Ν και ως το Ω.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα παραπάνω δεν ισχύουν για την Τράπεζα Πειραιώς η οποία θα δεχθεί σειρά προτεραιότητας και όχι αλφαβητική σειρά. Δηλαδή όσοι δεν έχουν κάρτα μπορούν άσχετα από το πρώτο γράμμα του ονοματός τους να πάνε στα υποκαταστήματα και να κάνουν ανάληψη.

Για όσους πήγαν σήμερα από τη νύχτα και στήθηκαν σε μία ουρά, χωρίς φυσικά να γνωρίζουν ότι μπήκε αλφαβητική σειρά, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψή. Αρχικά, λένε άτυπα οι υπεύθυνοι των υποκαταστημάτων θα δοθεί προτεραιότητα από το Α ως το Ι και στη συνέχεια ίσως εξυπηρετηθούν και οι υπόλοιποι.

Για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες έχει ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα και θα εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα όλες τις παραπάνω ημέρες, ανεξαρτήτως επωνύμου.

Από τις τράπεζες υπενθυμίζεται πως:
Οι συνταξιούχοι, θα μπορούν να διενεργούν μια μόνο ανάληψη από το συνταξιοδοτικό τους λογαριασμό, ποσού € 120, εφόσον το επιθυμούν. Άλλου είδους συναλλαγές δεν θα είναι δυνατόν να διενεργούνται. Παράλληλα θα ξεκινήσει η διαδικασία για άμεση έκδοση χρεωστικών καρτών, ώστε οι συνταξιούχοι να μπορούν να προβαίνουν σε αναλήψεις μετρητών μέσω ΑΤΜ.


Niki Giannoulidou