0
Δημοσιεύτηκε 26 Αυγ 2013, 10:42   /   ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
 
 

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για το πρόγραμμα “Γυναικεία επιχειρηματικότητα”

gynaikeia epixeirimatikotita ΕΣΠΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας και συγκεκριμένα η αξιολόγηση του Προγράμματος «Ολοκληρωμένη παρέμβαση για την στήριξη της Γυναικείας Απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας» από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ανακοινώνεσε ότι ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των προτάσεων για την ένταξη και έγκριση έργων στο Πρόγραμμα Γυναικείας επιχειρηματικότητας 2013 με όνομα «Ολοκληρωμένη παρέμβαση για τη στήριξη της γυναικείας απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας».

Επίσης ανακοίνωσε ότι το ενδιαφέρον ήταν σημαντικό και ένας μεγάλος αριθμός προτάσεων αξιολογήθηκε θετικά αλλά αποφασίστηκε να αυξηθεί ο προϋπολογισμός του Προγράμματος από 40 εκατ. ευρώ σε 77 εκατ. ευρώ με αντίστοιχη αύξηση των ωφελουμένων από 1.267 σε 2.444 γυναίκες.

δείτε τα αποτελέσματα για την Γυναικεία Επιχειρηματικότητα 2013 στο τέλος της σελίδας μας στο επισυναπτόμενο αρχείο

Το Πρόγραμμα Γυναικεία επιχειρηματικότητα 2013 στοχεύει στην τόνωση της απασχόλησης μέσω της δημιουργίας πρόσθετων δυνατοτήτων πρόσβασης στην αγορά εργασίας άνεργων, απολυμένων, απειλούμενων από ανεργία και αυτοαπασχολούμενων κάτω από το όριο της φτώχειας γυναικών, από 18 έως 64 ετών σε οκτώ Περιφέρειες της χώρας: Kρήτη, Ιόνια Νησιά, Βόρειο Αιγαίο, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησος. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ήταν αρχικά 40.000.000 ευρώ Δημόσια Δαπάνη και  συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ), στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εθνικό Αποθεματικό Απροβλέπτων».

Δείτε το συνημμένο αρχείο εδώ.

dikaiologitika.gr


Niki Giannoulidou

 
Niki Giannoulidou