Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024
Μυρμιδόνες Στυλίδας • Αθλητικός Σύλλογος MMA
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

Μπύρα,σουβλάκι,γαλακτοκομικά,σκουπίδια…….!

Νέους τρόπους αναζητούν ήδη κάποιες εταιρείες για να αντέξουν τις πιέσεις, να αναπτυχθούν και να βελτιώσουν τη θέση τους στην αγορά, αναμένοντας την αναπτυξιακή απάντηση που θα αντιστρέψει το κλίμα της ύφεσης.
Σε μία εποχή που οι πτωχεύσεις κυριαρχούν, κάποιες εταιρείες, έχοντας ως όπλο την καινοτομία, τις σύγχρονες εγκαταστάσεις και το έμπειρο προσωπικό, καταφέρνουν όχι μόνο να αυξήσουν τον κύκλο εργασιών τους και την κερδοφορία τους αλλά και να χτίσουν τις βάσεις για ένα ακόμα καλύτερο μέλλον.

Η Hellastat αναζήτησε, βάσει ειδικής μεθοδολογίας που έχει αναπτύξει, τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις στην Ελλάδα προσπαθώντας να αναδείξει και αυτή την πλευρά της οικονομίας. Στην έρευνα της Hellastat παρουσιάζονται οι 20 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείας στην Ελλάδα. Κάποιες είναι οικογενειακές επιχειρήσεις, άλλες είναι θυγατρικές ομίλων, πολλές εδρεύουν στην περιφέρεια ενώ κάποιες από αυτές προέρχονται από κλάδους που έχουν πληγεί ιδιαίτερα λόγω της μείωσης της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών. Ο κοινός παρονομαστής όμως όλων των παρουσιαζόμενων εταιρειών είναι πως καταφέρνουν να πετυχαίνουν σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Το μέλλον βρίσκεται στα σκουπίδια
Οι εταιρείες ΕΠ.ΑΝ.Α. Επεξεργασίας Αποβλήτων και ΑΜΕΚΩΝ Επεξεργασίας Μετάλλου καταφέρνουν να βρίσκονται στη λίστα με τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στην Ελλάδα έχοντας ως δραστηριότητα τη διαχείριση και ανακύκλωση απορριμμάτων.
Πρόκειται για έναν κλάδο που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς είναι επιτακτική η ανάγκη να εφαρμοστούν νέες τεχνολογίες οι οποίες θα αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τον ολοένα και αυξανόμενο όγκο αποβλήτων στην Ελληνική επικράτεια. Οι ανεπαρκείς υποδομές της χώρας σε συνδυασμό με το νομοθετικό πλαίσιο που διαμορφώνεται σε επίπεδο ΕΕ, το οποίο θέτει συγκεκριμένους ποσοτικούς στόχους αλλά και χρονοδιαγράμματα σχετικά με τη διαχείριση των αποβλήτων, δεσμεύοντας τα κράτη μέλη να προχωρήσουν στις απαιτούμενες ενέργειες, δημιουργούν ευκαιρίες ανάπτυξης για εταιρείες που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στον συγκεκριμένο κλάδο.

Μπύρα παντού!
Επίσης, ο κλάδος τροφίμων και ποτών αποτελεί έναν από τους δυναμικότερους και ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους της ελληνικής μεταποίησης. Για το λόγο αυτό, πολλές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο καταφέρνουν όχι μόνο να αντέξουν τις πιέσεις εξαιτίας της οικονομικής ύφεσης αλλά να προοδεύσουν έχοντας ανοίξει το πεδίο της δραστηριότητάς τους και πέρα από τα Ελληνικά σύνορα. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η ΖΥΘΟΠΟΙΪΑ Μακεδονίας – Θράκης που εδρεύει στην Κομοτηνή και παράγει, εκμεταλλευόμενη τις άριστες πρώτες ύλες της περιοχής, την ελληνική μπύρα ανώτερης ποιότητας Βεργίνα. Η εταιρεία πραγματοποιεί εξαγωγές στις ΗΠΑ, Αυστραλία, Κύπρο, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Πολωνία και Αλβανία.

Το σουβλάκι ως “εθνικό” φαγητό και η εξαιρετική ποιότητα των ελληνικών γαλακτοκομικών
Άλλη μία εταιρεία από τον κλάδο των τροφίμων, η εταιρεία ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Food Service, η οποία λειτουργεί στη Λάρισα και εξειδικεύεται στην παραγωγή και διανομή τροφίμων για μαζική εστίαση όπως γύρος, σουβλάκι, μπιφτέκι κ.α. αλλά και η γαλακτοβιομηχανία ΡΟΔΟΠΗ, βρίσκονται στη λίστα με τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες και αποδεικνύουν ότι ευκαιρίες για ανάπτυξη όχι μόνο υπάρχουν αλλά εκμεταλλεύονται καταλλήλως από ανθρώπους με όραμα και προγραμματισμό. Υπάρχει καινοτομία και έρευνα στην Ελλάδα Η περίπτωση της ΜΠΕΤΑ ΚΑΕ ΣΥΣΤΕΜΣ είναι αξιοσημείωτη.
Όταν μία παρέα νέων επιστημόνων από το τμήμα τεχνολόγων του ΑΠΘ παράγει και πουλάει εφαρμογές στη διεθνή αυτοκινητοβιομηχανία παρέχει, αεροδιαστημικές λύσεις και διαρκώς αυξάνει τους ρυθμούς ανάπτυξης της, αυτό σημαίνει ότι το πνευματικό κεφάλαιο της χώρας είναι η «βαριά βιομηχανία» του αύριο.

Συνδυάζοντας θεραπεία και διακοπές
Η εταιρεία ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΗΣ ΑΕ καταφέρνει να συνδυάζει άριστα δύο πόρους που διαθέτει σε αφθονία και ποιότητα η χώρα μας: καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό και κλίμα. Η καινοτόμα αυτή ιδέα έχει επιβραβεύσει τους μετόχους της εταιρείας, δίνοντας της ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης και δυνατότητα επέκτασης και σ’ άλλες θεραπείες και γεωγραφικές περιοχές της χώρας.
Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας, ο Πάνος Μιχαλόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της Hellastat, ανέφερε: “Είναι πραγματικά πολύ ενθαρρυντικό να βλέπουμε ότι, παρά την ύφεση, υπάρχουν ακόμα εταιρείες που όχι μόνο αντέχουν αλλά καταφέρνουν να εξελιχθούν και να αναπτυχθούν. Βρέθηκαν 20 εταιρείες που αντεπεξήλθαν και είναι εθνικοί πρωταθλητές. Υπάρχουν ακόμα πολλές επιχειρήσεις μικρότερου μεγέθους και μάλιστα νέων επιχειρηματιών οι οποίες είναι εξίσου δυναμικές & καινοτόμες. Το ζητούμενο είναι εάν αυτές οι εταιρείες θα αποτελέσουν το παράδειγμα ώστε να δοθεί γρήγορα στην οικονομία μας η ώθηση”.
Πηγή: emea.gr

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

- Διαφήμιση -
Stylida FM • Ραδιοφωνικός Σταθμός

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -