0
Δημοσιεύτηκε 21 Μαρ 2013, 14:52   /   ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
 
 

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πρόσληψη 100 ανέργων σε Δήμους της Φθιώτιδας

 

anergoi ΦΘΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΔΗΜΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ *

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ «ΦΘΙΑ»

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας συμμετέχει ως εταίρος στην Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΦΘΙΑ», η οποία υλοποιεί την Πράξη με τίτλο «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες στο Νομό Φθιώτιδας» που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Η πράξη χωροθετείται στην Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας και συγκεκριμένα στους Δήμους Αμφίκλειας – Ελάτειας, Δομοκού, Λαμιέων, Λοκρών, Μακρακώμης, Μώλου – Αγ. Κωνσταντίνου και Στυλίδας  και απευθύνεται σε 100 ανέργους που κατοικούν στην περιοχή παρέμβασης και ανήκουν στις κάτωθι ευάλωτες  ομάδες πληθυσμού:

 •       Μακροχρόνια άνεργοι[1] άνω των 45 ετών με χαμηλά τυπικά προσόντα
 •       Άτομα ευρισκόμενα σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούμενα από φτώχεια[2]
 •       Αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών

 

Σκοπός της Πράξης είναι η αποτελεσματική ενσωμάτωση στην απασχόληση 100 ανέργων, προερχόμενων από τις παραπάνω ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, μέσω της πολλαπλής υποστήριξής τους (συμβουλευτική, κατάρτιση, δικτύωση με φορείς κ.λπ.). Συγκεκριμένα, από την υλοποίηση της Πράξης αναμένεται:

 •         η πρόσληψη 60 ωφελούμενων από υφιστάμενες επιχειρήσεις των ως άνω Δήμων (μέσω προγραμμάτων όπως Νέες Θέσεις Εργασίας, Σύμβαση Εργασιακής Εμπειρίας, Επιταγή Επανένταξης) που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή  και τον  τριτογενή τομέα.
 •         η υποστήριξη 20 ωφελούμενων για την ίδρυση νέων επιχειρήσεων (αξιοποίηση προγραμμάτων επιδοτήσεων / επιχορηγήσεων ΕΠΑΕ, ΕΠ Εθνικό Αποθεματικό Απρόβλεπτων).
 •         η υποστήριξη 20 ωφελούμενων για την ίδρυση δύο (2) κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων.

Οφέλη από τη συμμετοχή για τις επιχειρήσεις:

 • Απασχόληση καταρτισμένου προσωπικού κατόπιν επιλογής για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα χωρίς κανένα κόστος (μισθολογικό – εργοδοτικό)

Οφέλη από τη συμμετοχή για τον άνεργο:

 •  Άμεση Δικτύωση των ωφελούμενων ανέργων με  επιχειρήσεις, προκειμένου να διευκολυνθεί η εξεύρεση εργασίας.
 • Επιδοτούμενη Επαγγελματική Κατάρτιση ωφελούμενων που θα επιλεγούν ανάλογα με τις ανάγκες απασχόλησης του καθενός.
 • Συμβουλευτική υποστήριξη των ωφελούμενων με στόχο την  επαγγελματική ένταξη και την απασχόλησή τους.
 •  Εκπόνηση επιχειρηματικών σχεδίων για τη σύσταση νέων επιχειρήσεων από ωφελούμενους της Πράξης και  δωρεάν συμβουλευτική υποστήριξη των ιδρυθεισών επιχειρήσεων κατά τα πρώτα στάδια της λειτουργίας τους.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην Πράξη (επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να προσλάβουν άτομα –χωρίς κόστος – επωφελούμενες του εν λόγω προγράμματος καθώς και άνεργοι των παραπάνω κατηγοριών), μπορούν να απευθυνθούν για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα απαραίτητα δικαιολογητικά και τις Αιτήσεις συμμετοχής στα εξής τηλέφωνα:

Επιμελητήριο Φθιώτιδας τηλ. 2231022112, 2231021395

Υπεύθυνοι: Γ. Ζάρδας, Χ. Παπαβασιλείου (email:info@fthiotidoscc.gr)

Φθιωτική Αναπτυξιακή τηλ. 2231067011, 2231067029

Υπεύθυνος: Δ. Κουτσικόπουλος (email:fthanap@otenet.gr)

 Το προσεχές διάστημα θα διοργανωθούν και ημερίδες ενημέρωσης για το εν λόγω πρόγραμμα όπου θα αναλυθούν οι επιμέρους λεπτομέρειες.

 [1] Άνω των 12 μηνών.

[2] Βάσει του τελευταίου δελτίου της ΕΛΣΤΑΤ (02/11/2012), το κατώφλι κινδύνου φτώχειας είναι 6.591 € ανά άτομο και 13.842 € για νοικοκυριά με δύο ενήλικες και δύο εξαρτώμενα παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών.


Niki Giannoulidou

 
Niki Giannoulidou