0
Δημοσιεύτηκε 6 Ιούν 2013, 18:30   /   ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
 
 

Πρόσκληση προς τις επιχειρήσεις του Ν.Φθιώτιδας

ΙΝΕ

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΣΕΕ ΠΕΡΙΦ/ΚΟ ΠΑΡ)ΜΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΡΟΖΑΚΗ ΑΓΓΕΛΗ 59 – 35100 ΛΑΜΙΑ ΤΗΛ.: 2231-51777, FAX:2231-51778

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σε μια περίοδο που η κρίση μαστίζει την κοινωνία με δραματικές επιπτώσεις στην καθημερινότητα ανέργων, εργαζομένων και επιχειρήσεων το ΙΝΕ ΓΣΕΕ εντείνει τις προσπάθειές του στην κατεύθυνση υλοποίησης δράσεων για την υποστήριξη της Τοπικής Οικονομίας.

Με την υλοποίηση του προγράμματος «ΕΠΙΤΑΓΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΩΣ 29 ΕΤΩΝ» επιδιώκουμε αφενός μεν την προώθηση στην Αγορά Εργασίας νέων ανθρώπων αφετέρου δε την ενίσχυση των Επιχειρήσεων της περιοχής μας μέσω της απασχόλησης -χωρίς κόστος για τις ίδιες-καταρτισμένου ανθρώπινου δυναμικού.

Καλούμε τον επιχειρηματικό κόσμο της Φθιώτιδας να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματα του προγράμματος προσφέροντας θέσεις πρακτικής εργασίας στους ανέργους που θα καταρτισθούν.

Ως πρώτο βήμα σε αυτή την κατεύθυνση, διοργανώνουμε την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013 και ώρα 19:00 στο Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας (Πλ. Διάκου) «Εργαστήρι Σταδιοδρομίας» προκειμένου οι επιχειρήσεις της περιοχής να ενημερωθούν για τα πλεονεκτήματα και τις διαδικασίες υλοποίησης του προγράμματος, να καταθέσουν τον προβληματισμό και τις προτάσεις τους για το περιεχόμενο της κατάρτισης αλλά και να έρθουν σε επαφή με δυνητικά ωφελούμενους με στόχο τη βέλτιστη σύζευξη Καταρτιζομένων – Επιχειρήσεων.

Όσο περισσότερες επιχειρήσεις ενταχθούν στη δράση τόσο μεγαλύτερο θα είναι το όφελος όχι μόνο για τις ίδιες τις επιχειρήσεις και τους καταρτιζόμενους αλλά   και για την τοπική οικονομία.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, τόσο στο «Εργαστήρι Σταδιοδρομίας» όσο και στο πρόγραμμα «ΕΠΙΤΑΓΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΕΩΣ 29 ΕΤΩΝ», οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν  να απευθύνονται καθημερινά (09:00- 21:00),  στο ΙΝΕ/ΓΣΕΕ Στερεάς. Ελλάδας, Ροζάκη Αγγελή 59- Λαμία 35100, τηλ. 22310 51777.

E- mail:  inester@otenet.gr

Αξιοποιήστε την ευκαιρία. Ενημερωθείτε τώρα!

 

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΣΕΕ ΠΕΡΙΦ)ΚΟ ΠΑΡ)ΜΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΡΟΖΑΚΗ ΑΓΓΕΛΗ 59 – 35100 ΛΑΜΙΑ

ΤΗΛ.: 22310-51777 FAX: 22310-51778e-mail: inester@otenet.gr

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

«ΕΠΙΤΑΓΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΕΩΣ 29 ΕΤΩΝ»

Το νέο πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας «Επιταγή Εισόδου στην αγορά εργασίας για νέους ανέργους έως 29 ετών » δίνει τη δυνατότητα στον άνεργο νέο να απασχοληθεί για 5 μήνες σε θέση πρακτικής άσκησης, αφού καταρτισθεί σύμφωνα με  υπαρκτές ανάγκες της Αγοράς Εργασίας, προκειμένου να αποκτήσει εργασιακή πείρα. Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις να επωφεληθούν από το πρόγραμμα εντάσσοντας στο δυναμικό τους χωρίς κανένα κόστος ή δέσμευση, νέους και δυναμικούς εργαζόμενους, καταρτισμένους σε αντικείμενα που καλύπτουν τις ανάγκες της επιχείρησης.

  • Ποιες επιχειρήσεις συμμετέχουν;

Μπορούν να συμμετάσχουν όλες οι επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα ανεξαρτήτως οικονομικού κλάδου ή μεγέθους.

  • Τι κόστος έχει η επιχείρηση;

Για την επιχείρηση δεν προκύπτει κανένα απολύτως κόστος σε όλη την διάρκεια του προγράμματος. Οι ωφελούμενοι άνεργοι αμείβονται αποκλειστικά από το πρόγραμμα το οποίο τους καλύπτει και ιατροφαρμακευτικά. Η επιχείρηση δεν κάνει πρόσληψη καθώς οι ωφελούμενοι καλύπτουν θέσεις πρακτικής άσκησης και όχι εργασίας.

  • Πόσο διάστημα θα απασχοληθούν οι καταρτισθέντες;

Ο άνεργος θα απασχοληθεί σε θέση πρακτικής άσκησης για 5 μήνες στην επιχείρηση. Σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος έχει καθοδήγηση και εκπαιδευτικό mentoring από τον πάροχο κατάρτισής του.

  • Πόσα άτομα μπορεί να απασχολήσει η επιχείρηση μέσω του προγράμματος;

Ανάλογα με το μέγεθός της: Αν απασχολεί από 0 έως 4 άτομα μπορεί να δεχθεί από το πρόγραμμα 1 άτομο. Αν απασχολεί από 5 άτομα και πάνω μπορεί να απορροφήσει έως και το 30% του αριθμού των απασχολούμενων (π.χ. αν έχει 9 άτομα προσωπικό, μπορεί να πάρει έως 3 άτομα από το πρόγραμμα).

  • Ποιοι είναι οι άνεργοι που συμμετέχουν στο πρόγραμμα;

Οι ωφελούμενοι του προγράμματος  είναι νέοι έως 29 ετών και κατανέμονται σε δύο κατηγορίες. Η πρώτη αφορά αποφοίτους Γυμνασίου, Λυκείου και ΙΕΚ ενώ η δεύτερη περιλαμβάνει πτυχιούχους ΑΕΙ- ΤΕΙδιαφόρων ειδικοτήτων. Όλοι θα συμμετάσχουν, πριν την πρακτική άσκηση, σε πρόγραμμα κατάρτισηςσχεδιασμένο ανάλογα με τις ανάγκες και τα χαρακτηριστικά της θέσης εργασίας στην οποία θα τοποθετηθούν.

  • Ποιος θα επιλέξει τα άτομα που θα πάρει η επιχείρηση;

Η επιχείρηση έχει τη δυνατότητα είτε να προτείνει η ίδια συγκεκριμένο ωφελούμενο ή να επιλέξει σε συνεργασία με το ΚΕΚ αυτόν που ταιριάζει καλύτερα στην θέση για την οποία τον προορίζει.

  • Τι επιπλέον όφελος μπορεί να έχει η επιχείρηση;

Η επιχείρηση η οποία που αποφασίζει ότι επιθυμεί να απασχολήσει τον άνεργο μετά το πέρας της πρακτικής άσκησης, επιχορηγείται για την πρόσληψή του. Ωστόσο αυτό το ενδεχόμενο αποτελεί  δυνητική επιλογή της επιχείρησης και δεν είναι δεσμευτικό για αυτήν.

  • Υπάρχει κάποια δέσμευση για την επιχείρηση μετά τη λήξη του πενταμήνου;

Όχι. Η μοναδική δέσμευση που αναλαμβάνει η επιχείρηση είναι να μην προβεί σε απολύσεις κατά τη διάρκεια της πεντάμηνης απασχόλησης. Ενδεχόμενες οικιοθελείς αποχωρήσεις, συνταξιοδοτήσεις, λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου δεν θεωρούνται απολύσεις και δεν δεσμεύουν την επιχείρηση.

  • Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης;

Οι επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν θα πρέπει να συνυπογράψουν, με τον ωφελούμενοι και το ΚΕΚ, τριμερές ιδιωτικό συμφωνητικό. Στη  συνέχεια θα ξεκινήσει η υλοποίηση  του προγράμματος κατάρτισης διάρκειας 80 ωρών και μετά την ολοκλήρωσή του, οι ωφελούμενοι  θα τοποθετηθούν σε θέσεις  πρακτικής άσκησης  για 5 μήνες. Καταληκτική ημερομηνία για την υπογραφή των συμφωνητικών συνεργασίας είναι η 31-10-2013.

  • Τι πρέπει να κάνει μια επιχείρηση για να ενταχθεί στο πρόγραμμα;

Θα πρέπει να επικοινωνήσει (Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 – 21:00) με το ΙΝΕ ΓΣΕΕ: Ροζάκη Αγγελή 59 Λαμία 35100, τηλ: 22310 51777, e-mail : inester@otenet.gr ή να επισκεφθεί την ιστοσελίδα του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ: www.inegsee.gr  ώστε να δηλώσει συμμετοχή στη δράση.

 


Niki Giannoulidou