Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

Σε ποιους κλάδους θα γίνουν προσλήψεις το επόμενο τρίμηνο

ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Κάτι δείχνει να αλλάζει στην αγορά εργασίας υποστηρίζει η Manpower Hellas μέσα από την τριμηνιαία έρευνά της για τις εξελίξεις στην εγχώρια αγορά εργασίας. Καταγράφοντας τις προθέσεις των εργοδοτών για το επόμενο χρονικό διάστημα, προβλέπει ότι θα γίνουν προσλήψεις στους 8 από τους εννέα κλάδους που παρακολουθεί μέσω της έρευνας. Ποιοι είναι αυτοί οι κλάδοι και τι πρέπει να προσέξουν όσοι αναζητούν μια θέση εργασίας; Δείτε τα στοιχεία της έρευνας.

 Θαύματα δεν γίνονται. Το «ισοζύγιο» προσλήψεων – απολύσεων παραμένει αρνητικό για 13 συνεχόμενο τρίμηνο. Ωστόσο, οι προοπτικές για προσλήψεις είναι καλύτερες από ότι τα προηγούμενα τρίμηνα της κρίσης τουλάχιστον για τους οκτώ από τους εννέα τομείς που παρακολουθεί η Manpower. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι:

  • 13% των εργοδοτών, θα επιδιώξουν να αυξήσουν τον αριθμό των εργαζομένων τους, μέσα στο τρίμηνο
  • 16% εκτιμούν ότι θα προχωρήσουν σε μείωση προσωπικού ενώ
  • 69% θα διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας που έχουν και σήμερα.

Τα συμπεράσματα θεωρούνται αντιπροσωπευτικά καθώς στηρίχτηκαν σε συνεντεύξεις 751 εργοδοτών. Ενθαρρυντικό θεωρείται το γεγονός ότι τρίμηνο με το τρίμηνο, αρχίζει να μειώνεται το ποσοστό των εταιρειών που θέλουν να προχωρήσουν σε απολύσεις, σε αντίθεση με το ποσοστό των εταιρειών που θέλουν να κάνουν προσλήψεις.

Σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, περισσότερες προσλήψεις αναμένονται στους 8 από τους εννέα επιχειρηματικούς τομείς της έρευνας και συγκεκριμένα:

  • Στον κλάδο της εστίασης και των ξενοδοχείων, αναμένεται αύξηση προσλήψεων κατά 21%
  • Στον πρωτογενή τομέα οι εταιρείες προσανατολίζονται στον να προσλάβουν 12% περισσότερο κόσμο.
  • 8% περισσότερες προσλήψεις αναμένονται στον βιομηχανικό κλάδο καθώς και στον κλάδο των μεταφορών
  • 5% αύξηση στις προσλήψεις αναμένεται και στον κλάδο των κατασκευών
  • 5% και στον κλάδο του ηλεκτρισμού, της παροχής αερίου αλλά και της ύδρευσης. Εννοείται ότι δεν αναμένεται καμία μεταβολή στον δημόσιο τομέα.

Για πρώτη φορά μετά τις αρχές του 2010, ειδικά όσοι αναζητούν εργασία στον τουριστικό κλάδο, μπορούν να αισθάνονται περισσότεροι αισιόδοξοι καθώς λόγω των αυξημένων κρατήσεων, αναμένεται να γίνουν και περισσότερες προσλήψεις. Καλύτερα εμφανίζονται τα πράγματα και στον κατασκευαστικό τομέα κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά μετά το πρώτο τρίμηνο του 2009, αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Manpower.

Στην ανακοίνωση, ενσωματώνεται και μια συμβουλή: «Όσοι ενισχύουν συνεχώς τα προσόντα τους και τα «επικαιροποιούν» έχουν σαφώς περισσότερες πιθανότητες να βρουν δουλειά και να την διατηρήσουν».

πηγή fpress.gr

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

- Διαφήμιση -
Αφοί Τσιμπούρη • Υδραυλικά

Τελευταία Νέα

Θρύλοι και παραδόσεις για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης

29 Μαΐου 1453: Η ΠΟΛΙΣ ΕΑΛΩ! Η χιλιόχρονη αυτοκρατορία έπεσε. Ο θρύλος λέει ότι «ήτανε θέλημα Θεού». Από τότε...
- Διαφήμιση -
Σκάρλας • Moto Service

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -