0
Δημοσιεύτηκε 28 Ιαν 2014, 10:28   /   ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
 
 

Έρχεται καμπάνια για το πανελλαδικό free wi-fi internet;

e6386da9674a3be00818e5ea030ebf86_L
Πληροφορίες θέλουν την κυβέρνηση να εξετάζει την δημιουργία διαφημιστικής εκστρατείας για την υλοποίηση της υπόσχεσης του Αντώνη Σαμαρά.
Με την χάραξη της επικοινωνιακής εκστρατείας φαίνεται πως  δίνεται το εναρκτήριο λάκτισμα για την υλοποίηση της υπόσχεσης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για δωρεάν ασύρματο ίντερνετ σε όλη την Ελλάδα. Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Νοέμβριο ο πρωθυπουργός είχε δεσμευθεί σε τηλεοπτική του συνέντευξη για δωρεάν ασύρματο ίντερνετ σε όλη τη χώρα, προκαλώντας πλήθος αντιδράσεων.
Τι είχε πει τότε ο Αντώνης Σαμαράς απαντώντας σε ερώτηση  για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η δυσπιστία που δείχνουν οι νέοι στο πολιτικό σύστημα; Ότι μπορούσε να δεσμευθεί ότι  θα έχουμε δωρεάν ασύρματο WiFi ιντερνετ σε όλη την Ελλάδα σε ένα χρόνο.  Ηδη μετά από ένα δίμηνο η πρώτη σύσκεψη ολοκληρώθηκε για να αναζητηθούν πρωτίστως τα κονδύλια της διαφημιστικής καμπάνιας, που σε κάθε περίπτωση θα είναι ευρωπαϊκά.
Παράλληλα εξίσου σημαντικό είναι ότι οι σχετικές υπηρεσίες των δήμων έλαβαν επιστολή από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων το οποίο τους καλεί να υποδείξουν στο υπουργείο τα σημεία στην περιοχή τους που συγκεντρώνουν τον περισσότερο κόσμο αλλά και τις περιοχές στις οποίες οι δημότες παραμένουν για κάποιο χρονικό διάστημα. Στόχος του υπουργείου είναι να καλυφθούν οι συγκεκριμένες τοποθεσίες με ελεύθερο ασύρματο ίντερνετ (free Wi-fi).
Στην επιστολή του Γενικού Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Μενέλαου Δασκαλάκη, επισημαίνεται ότι οι δήμοι δεν θα επιβαρυνθούν στο ελάχιστο οικονομικά από την εγκατάσταση και τη λειτουργία του δικτύου, ενώ εάν δεν στείλουν συμπληρωμένο το έγγραφο με τις προτεινόμενες τοποθεσίες εντός προθεσμίας θα θεωρηθεί ότι δεν ενδιαφέρονται για να συμμετέχουν στη δράση.

Niki Giannoulidou