0
Δημοσιεύτηκε 17 Μαρ 2014, 09:33   /   ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
 
 

Έρχονται πρόστιμα στους πρατηριούχους για το εισροών εκροών

βενζιναδικοΠρόστιμα ακόμη και 50.000 ευρώ με παράλληλη αφαίρεση της άδειας λειτουργίας είναι οι κυρώσεις που θα επιβληθούν από την 1η Απριλίου 2014 οι πρατηριούχοι καυσίμων που δεν θα έχουν συνδέσει έως τις 31 Μαρτίου τα συστήματα εισροών εκροών των πρατηρίων τους με τα συστήματα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

Μετά την παρέλευση της 31ης Μαρτίου θα διεξάγονται στοχευμένοι έλεγχοι στα πρατήρια καυσίμων που κατά τις διασταυρώσεις διαπιστωθεί πως δεν συνδέθηκαν με την ΓΓΠΣ.

Οι έλεγχοι θα αφορούν αρχικώς στα πρατήρια Αττικής και Θεσσαλονίκης που είχαν ήδη την υποχρέωση να συνδεθούν μετά την 27 Αυγούστου 2013, αλλά για διάφορους λόγους δεν το έπραξαν.

Με το σύστημα εισροών – εκροών παρέχεται η δυνατότητα αδιάλειπτης μέτρησης της στάθμης του καυσίμου στις δεξαμενές του πρατηρίου, αλλά και η δυνατότητα σύγκρισης των ποσοτήτων των εξερχόμενων από τις αντλίες καυσίμων με τις αντίστοιχες ποσότητες των δεξαμενών σε πραγματικό χρόνο, με ταυτόχρονη ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων.

dikaiologitika.gr


Niki Giannoulidou