0
Δημοσιεύτηκε 3 Σεπ 2013, 11:13   /   ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
 
 

Φθιώτιδα: Κοινό μέτωπο εμπόρων και ελεύθερων επαγγελματιών κατά της κυβέρνησης.

ebe_syskepsi565Συστράτευση κατά των μέτρων της κυβέρνησης που οδηγούν τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους εμπόρους σε καταστροφή ζήτησε το ΕΒΕ Φθιώτιδας καλώντας συνδικαλιστές και όχι μόνο σε κοινή συνεδρίαση.

Η αίθουσα του Επιμελητηρίου ήταν γεμάτη και οι παρευρισκόμενοι αποφάσισαν να απαιτήσουν από την κυβέρνηση το πάγωμα όλων των οφειλών των ελεύθερων επαγγελματιών και των εμπόρων, την άρση των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία, την δυνατότητα επιλογής της κατηγορίας ασφάλισης ανάλογα βέβαια με τα χρήματα που μπορεί να καταβάλει στον ασφαλιστικό του φορέα, τη θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας, αφού 387 χιλιάδες επαγγελματίες και οι οικογένειές τους δεν έχουν πρόσβαση στη δωρεάν υγεία, τη λειτουργία των καταστημάτων μόνο δύο Κυριακές το χρόνο.

Πολλοί ήταν εκείνοι που τόνισαν πως πλέον δεν πάει άλλο και πως θα πρέπει να υπάρξουν δυναμικές κινητοποιήσεις, πέρα από τα έγγραφα και τις επιστολές προς τους αρμόδιους.

Στην συνεδρίαση αποφασίστηκε επίσης κοινή κάθοδος στην απεργία της 16ης Σεπτεμβρίου ανεξάρτητα από την απόφαση των κεντρικών οργάνων και επίσης θα ζητηθεί από τον αντιπεριφερειάρχη Θωμά Στάικο να μην υπογράψει την λειτουργία των καταστημάτων 7 Κυριακές το χρόνο.

LAMIASTAR.GR


Niki Giannoulidou