Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
Μυρμιδόνες Στυλίδας • Αθλητικός Σύλλογος MMA
Κουτσούκου • Κέντρο Ειδικών Θεραπειών

Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ.

Αντιμέτωποι με ένα εντελώς διαφορετικό τοπίο θα βρεθούν μέσα στο επόμενο διάστημα οι δικαιούχοι 4,3 εκατομμυρίων συντάξεων αλλά και οι περίπου ένα εκατομμύριο επιχειρήσεις οι οποίες καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές στο ΙΚΑ.

Η πληρωμή των συντάξεων αλλάζει ημερομηνία ενώ όσον αφορά στις ασφαλιστικές εισφορές, οι Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις μετατρέπονται από τριμηνιαίες σε μηνιαίες. Επίσης, ταυτόχρονα με την υποβολή των αναλυτικών περιοδικών δηλώσεων θα πρέπει στο εξής να γίνεται και η πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα «μπλοκάρεται» η υποβολή της επόμενης δήλωσης ενώ θα ενεργοποιούνται άμεσα οι διατάξεις περί είσπραξης δημοσίων εσόδων.

Αναλυτικότερα:

1.Όλες οι συντάξεις θα πληρώνονται την τελευταία εργάσιμη κάθε μήνα. Η αρχή θα γίνει την 31ηΙανουαρίου με την πληρωμή των συντάξεων του Φεβρουαρίου. Από την κοινή ημερομηνία, θα εξαιρεθούν, κατά πάσα πιθανότητα, ο ΟΓΑ αλλά και ΟΑΕΕ. Για το θέμα είναι σε διαπραγματεύσεις ο υπουργός Εργασίας με τον επικεφαλής της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Γ. Ζανιά. Στόχος της διαφορετικής ημερομηνίας είναι να μην επικρατήσει το αδιαχώρητο στις τράπεζες.

2.Με τις συντάξεις του Φεβρουαρίου, θα γίνει και οι μειώσεις που προβλέπει το μνημόνιο ύψους 5-20%. Βέβαια, οι μειώσεις ισχύουν αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2013. Το επιπλέον ποσό θα παρακρατηθεί σε τέσσερις δόσεις δηλαδή μέχρι και τον Μάιο.

3.Από την 1η Μαρτίου, ξεκινάει η διαδικασία ταυτόχρονης πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών με την υποβολή των αναλυτικών περιοδικών δηλώσεων. Το θέμα θα προκαλέσει τριγμούς στις επιχειρήσεις, ειδικά τις μικρομεσαίες καθώς μέσα σε λίγες ημέρες πρακτικά θα κληθούν να πληρώσουν τις ασφαλιστικές εισφορές δύο μηνών. Εκτός από την ταυτόχρονη πληρωμή με την υποβολήτης δήλωσης, προωθείται και η υποβολή της ΑΠΔ ανά μήνα και όχι ανά τρίμηνο όπως είναι τώρα. Αυστηρές ποινές θα προβλέπονται για όσους δεν συμμορφωθούν. Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής του ταμείου Ροβέρτου Σπυρόπουλου, όσοι δεν πληρώνουν ολόκληρο το ποσό των εισφορών ταυτόχρονα με την υποβολή της δήλωσης, είτε θα υπάγονται σε καθεστώς ρύθμισης, είτε θα υφίστανται τις συνέπειες από την ενεργοποίηση του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων ο οποίος μεταξύ άλλων προβλέπει και κατάσχεση χρημάτων εις χείρας τρίτων.

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.


Τελευταία Νέα

Το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Πελασγία

     Από τη Δευτέρα 3 Ιουνίου έως και την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2024, στο πλαίσιο της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής / Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»...
- Διαφήμιση -
Stylida FM • Ραδιοφωνικός Σταθμός

Περισσότερα Άρθρα

- Διαφήμιση -
Kalantzis Bros • Αποφράξεις - Μεταφορές Λυμάτων