0
Δημοσιεύτηκε 3 Οκτ 2013, 20:16   /   ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
 
 

Αποσύρθηκε το πρόστιμο των 1000 ευρώ για τις αποδείξεις

11b0c226afbd6e6efc7a2e825a0d9312_LΑποσύρθηκε, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, η διάταξη σύμφωνα με την οποία επιτόπου πρόστιμο τουλάχιστον 1.000 ευρώ θα μπορούσαν να επιβάλλουν σε όσους δεν εκδίδουν αποδείξεις λιανικής πώλησης  τα ελεγκτικά όργανα του υπουργείου Οικονομικών αλλά και οι ένστολοι της Αστυνομίας .

Το μέτρο εντάχθηκε  στο σχέδιο νόμου υπό τον τίτλο «Ρυθμίσεις υπουργείου Διοιηκητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις» το οποίο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

Συγκεκριμένα η επίμαχη διάταξη περιλαμβάνονταν στο άρθρο 33 του συγκεκριμένου σχεδίου νόμου και προέβλεπε ότι όποιος δεν εκδίδει ή εκδίδει ανακριβώς αποδείξεις λιανικών συναλλαγών τιμωρείται – πέραν των λοιπών προβλεπόμενων κυρώσεων – με διοικητικό πρόστιμο 1.000 ευρώ αν η αξία της συναλλαγής είναι χαμηλότερη από 1.000 ευρώ, ενώ αν υπερβαίνει το συγκεκριμένο ποσό επιβάλλεται πρόστιμο στο διπλάσιο της αξίας της συναλλαγής.

Το πρόστιμο θα πρέπει να καταβληθεί εντός 20 ημερών σε οποιαδήποτε εφορία, στην αντίθετη περίπτωση βεβαιώνεται ταμειακά από τη ΔΟΥ φορολογίας του παραβάτη και ενεργοποιούνται οι διατάξεις του Κώδικα Εισπραξης Δημοσίων Εσόδων, δηλαδή κατασχέσεις.

dikaiologitika.gr

 


Niki Giannoulidou